ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Η ταραντούλα Γολιάθ

Τρώει και πουλιά!

Photo Credit Heftrdevistating

Η αράχνη «Goliath birdeater» (Theraphosa blondi), παρά το όνομα και τις διαστάσεις της, θεωρείται από τους εντομολόγους ένας ήπιος γίγαντας.

Το όνομα αυτό προέκυψε από μια εικόνα του 18ου αιώνα χαραγμένη σε χαλκό, όπου εμφανίζεται να τρώει ένα κολιμπρί. Στην άγρια ​​φύση, η διατροφή της αποτελείται κυρίως από άλλα μεγάλα αρθρόποδα, τρωκτικά, τρωκτικά, βατράχια, σαύρες, φίδια και μερικές φορές μικρά πουλιά.

Αυτές οι θηριώδεις αράχνες Γολιάθ μπορούν να έχουν ένα πόδι έως 28 εκατοστά, μήκος σώματος μέχρι 11,9 εκατοστά και ζυγίζουν γύρω στα 175 γραμμάρια.

Photo Credit Brian Gratwicke

Η αράχνη Γολιάθ ζει σε μέρη του Αμαζονίου, κυρίως στη Βραζιλία, τη Γουιάνα, το Σουρινάμ και τη Βενεζουέλα. Οι αράχνες αυτές είναι μέρος της τοπικής κουζίνας στη βορειοανατολική Λατινική Αμερική, και ψήνεται σε φύλλα μπανάνας. Η γεύση έχει περιγραφεί σαν «γαρίδα»!

Το είδος αυτό έχει κακή όραση και βασίζεται στις τρίχες στα πόδια και την κοιλιά του, για να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του.

Οι τρίχες είναι χρήσιμες και για άλλα πράγματα. Αν δεχτεί επίθεση σκληραίνουν και μοιάζουν με βέλη, τα οποία είναι εξαιρετικά επώδυνα εάν χτυπήσουν τους θηρευτές στα μάτια ή τη μύτη. Το ίδιο συμβαίνει και όταν επιτίθεται στα θύματα της.

Photo Credit nikoretro

Έχουν και ένα ακόμα όπλο, το δηλητήριο στους κυνόδοντες τους. Οι αράχνες αυτές δαγκώνουν όταν απειλούνται, αλλά το δηλητήριο είναι σχετικά αβλαβές για τον άνθρωπο και τα αποτελέσματά του είναι συγκρίσιμα με αυτά με το τσίμπημα της σφήκας.

Έχει και ένα θετικό σε σύγκριση με τις άλλες αράχνες ταραντούλα. Το θηλυκό δεν τρώει το αρσενικό κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος.

Πηγή: Mother Nature Network / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.