ΤΟΠΟΙ

Θερμές πηγές ηλικίας 2.000 ετών!

Κολυμπάς μέσα σε ένα πανάρχαιο χώρο…

Τα ρωμαϊκά λουτρά στην Αλγερία βρίσκονται μέσα στα καταπράσινα δάση των βουνών Ορές (Aurès), 1.500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, στην πόλη Ελ Χαμά (El Hamma), στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ονομάζονται Hammam Essalihine (θερμά λουτρά) και χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα όπως ήταν πριν από χιλιάδες χρόνια. Γνωστά για τα θεραπευτικά τους οφέλη, προσελκύουν όχι μόνο τους ντόπιους, αλλά και τους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Ο καθαρός αέρας των βουνών σε συνδυασμό με την ξεχωριστή αρχαία ρωμαϊκή αρχιτεκτονική και τις θεραπευτικές αρετές του νερού των λουτρών υπολογίζεται ότι προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 700.000 επισκέπτες.

Τα νερά στο Hammam Essalhine είναι καθαρά και εξαιρετικά πλούσια σε μέταλλα. Η θερμοκρασία του νερού είναι περίπου 70 βαθμούς Κελσίου και πιστεύεται ότι βοηθάει στις ρευματικές, δερματολογικές και αναπνευστικές ασθένειες.

Στο Hammam Essalihine υπάρχουν δύο πισίνες, μία για άντρες, και μία για  γυναίκες. Η διάμετρος τους είναι γύρω στα οκτώ μέτρα και το βάθος, σχεδόν, ενάμιση μέτρο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και μετά από 2.000 χρόνια, με σεισμούς, πολιτική αστάθεια, οικονομικά προβλήματα, ακόμα και πολέμους – τα ρωμαϊκά λουτρά εξακολουθούν την παράδοση μιας καθημερινής τελετής κολύμβησης.

Μάλιστα, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της χώρας, καθώς χρησιμοποιούνται επίσης ως χώρος κοινωνικής συγκέντρωσης σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Στην αρχαία ρωμαϊκή κουλτούρα και κοινωνία, η κολύμβηση έπαιζε τεράστιο ρόλο – ήταν μια κοινή καθημερινή δραστηριότητα για διάφορες κοινωνικές τάξεις.

Χτισμένα στις φυσικές ιαματικές πηγές, τα ρωμαϊκά λουτρά μοιάζουν με τα γνωστά ιαματικά λουτρά που υπάρχουν σε κάθε χώρα, ενώ έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενη εθνική ιστορική κληρονομιά της Αλγερίας.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.