ΤΟΠΟΙ

Το κάστρο με τα πέταλα!

Εκατοντάδες κρέμονται στους τοίχους του.

Photo Credit SiGarb

Το Κάστρο του Όκχαμ (Oakham Castle) σίγουρα δεν μοιάζει με ένα τυπικό κάστρο, καθώς δεν διαθέτει πυργίσκους ή τα συνηθισμένα οχυρωματικά έργα.

Παρ ‘όλα αυτά, το πέτρινο κτίριο του 12ου αιώνα, το οποίο ήταν αρχικά η Μεγάλη Αίθουσα σε ένα κτιριακό συγκρότημα, εξακολουθεί να κρατάει εντυπωσιακούς θησαυρούς στο εσωτερικό του.

Περισσότερα από 230 κατάλληλα διακοσμημένα, υπερμεγέθη πέταλα κοσμούν τους τοίχους του κάστρου. Είναι αποτέλεσμα ενός μοναδικού εθίμου, το οποίο ξεκίνησε από τότε που χτίστηκε και εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα.

Photo Credit Gareth Hacking

Σύμφωνα με την παράδοση, όταν ένας επίσημος επισκέπτεται την πόλη του Oakham, πρέπει να δώσει ένα πέταλο από το άλογο του στον αρμόδιο του κάστρου.

Δεν είναι σαφές γιατί ή πότε άρχισε η παράδοση. Πιστεύεται ότι συνδέεται με τον Walchelin de Ferriers, ο οποίος έχτισε το κάστρο το 1180-90.

Ο Ferrers ήρθε από ένα τμήμα της Νορμανδίας που είναι γνωστό για τα σιδηρουργεία του και το όνομα της οικογένειας προέρχεται από τη γαλλική λέξη «φερριέρ», η οποία υποδηλώνει τον σιδερά. Επίσης, το σύμβολο της οικογένειας είναι ακόμα ένα πέταλο.

Photo Credit Richard Croft

Αρχικά, τα πέταλα προσκολλήθηκαν στην πύλη και στην πόρτα του κάστρου, με αποτέλεσμα πολλά να σκουριάσουν και να είναι δύσκολο να διαβαστούν όσα γράφονταν πάνω σε αυτά.

Το παλαιότερο πέταλο προέρχεται από τον παρουσιάστηκε από τον βασιλιά Εδουάρδο Δ΄ της Αγγλίας, το 1470 μετά τη νίκη του σε κοντινή μάχη με τους Ουαλούς.

Με την πάροδο του χρόνου, τα πέταλα έγιναν πιο περίτεχνα, με τις κορυφές τους να κοσμούνται με μια κορώνα η οποία δηλώνει την τάξη του δωρητή τους.

Η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την πιο πρόσφατη παρουσίαση της Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα, το 2014 και νωρίτερα, το 2003, του πρίγκηπα Κάρολου.

Photo Credit Gareth Hacking

Photo Credit Gareth Hacking

Photo Credit Gareth Hacking

Photo Credit DeFacto

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.