ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κεραμικές πισίνες!

Περίπλοκα σχέδια πάνω σε πιάτα.

Ο καλλιτέχνης Μπρένταν Λι Σάτις Τανγκ (Brendan Lee Satish Tang) μετατρέπει τα παραδοσιακά μπλε και λευκά κεραμικά σκεύη σε ένα μεταφορικό σύμβολο της σύγχρονης ζωής, καθώς -όπως λέει- «βρισκόμαστε μέσα σε μια κοινή πισίνα που μας περιβάλλει όλους».

Σε κάθε σχέδιο του περιλαμβάνει και δύο κολυμβητές (γονείς και παιδιά, αδέλφια και φίλους), οι οποίοι διασκεδάζουν καθώς προσπαθούν να κολυμπήσουν μαζί στα κυματιστά νερά.

«Το αίσθημα του πολιτισμικού σοκ είναι γνωστή εμπειρία για πολλούς. Ο όρος «ψάρι έξω από τα νερά του» είναι μια αναλογία που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει αυτά τα μικτά συναισθήματα. Η σειρά «Drawing Swimmers» παίζει με την ιδέα ότι είμαστε το ψάρι, αλλά βρίσκουμε πάντα το δρόμο μας μέσα από την ευρύτερη κουλτούρα μας», εξηγεί στην ιστοσελίδα του.

Γεννημένος στην Ιρλανδία, με γονείς από Τρινιντάτ, ο Τανγκ σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, όπου είναι πολιτογραφημένος πολίτης.

Ζει στο Βανκούβερ και εργάζεται κυρίως με πηλό, διερευνώντας θέματα παράδοσης και πολιτισμού, κάτι που λέει ότι αντικατοπτρίζει τη δική του «διφορούμενη πολιτιστική ταυτότητα».

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.