ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αριστουργηματικές τοιχογραφίες σε εγκαταλελειμμένα

Καταπληκτική τέχνη «κρυμμένη» μέσα σε βίλες της Ιταλίας.

Ο Ολλανδός φωτογράφος των εγκαταλελειμμένων Ρόμαν Ρόμπροεκ (Roman Robroek) ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και μας εκπλήσσει, παρουσιάζοντας όχι μόνο τη φθορά, αλλά κυρίως την τέχνη που κρύβεται πίσω από τους τοίχους αρχοντικών και άλλων κτιρίων, όπως εκκλησιών, στην Ιταλία.

«Η φωτογράφηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην Ιταλία είναι πάντα μια ευχαρίστηση», γράφει ο ίδιος. «Τα τελευταία δύο χρόνια την επισκέπτομαι τακτικά για να φωτογραφήσω την καταπληκτική αρχιτεκτονική εγκαταλελειμμένων κτιρίων από Βορρά προς Νότο».

Όπως επισημαίνει, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, συγκέντρωσε επίσης μια συλλογή φωτογραφιών από εντυπωσιακά εγκαταλειμμένα έργα ζωγραφικής και σχέδια μέσα στα κτίρια. Μερικά από αυτά τα έργα ζωγραφικής καλύπτουν ακόμη ολόκληρο το δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένης της οροφής.

«Κάποιοι από τους πίνακες σε αυτές τις φωτογραφίες είναι πραγματικές τοιχογραφίες, ακολουθώντας την ανάλογη τεχνική, ώστε η ξερή χρωστική ουσία να συγχωνεύεται με γύψο και να γίνεται αναπόσπαστο μέρος του τοίχου», μας εξηγεί ο Robroek.

«Στα έργα ζωγραφικής που ανακάλυψα», προσθέτει, «μπορείτε να δείτε το υψηλό επίπεδο χειροτεχνίας. Φαίνονται καταπληκτικά και πολύ λεπτομερή, ακόμη και σε αυτή την κατάσταση αποσύνθεσης των κτιρίων».

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.