ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Ο ψηλότερος εσωτερικός καταρράκτη στον κόσμο!

Βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.

Το Τσανγκί (Changi) θεωρείται το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, το οποίο δεν εξυπηρετεί μόνο λειτουργικούς σκοπούς, με τη κίνηση επιβατών και αεροπλάνων, αλλά είναι ένας πολυχώρος διασκέδασης, ψυχαγωγίας και άλλων υπηρεσιών, οι οποίες σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις.

Σε αυτό το εκπληκτικό κτιριακό συγκρότημα έρχεται να προστεθεί ο μεγαλύτερος εσωτερικός καταρράκτης του κόσμου, ο οποίος χρειάστηκε εντατική δουλειά πέντε χρόνων (ξεκίνησε το 2014) για να ολοκληρωθεί, και έχει ύψος 40 μέτρα, όσο μια επταώροφη πολυκατοικία!

Ο σχεδιασμός του έγινε από το στούντιο Safdie Architects και ονομάζεται «Rain Vortex», καθώς θα αξιοποιεί το νερό από τις συχνές βροχές της Σιγκαπούρης, το οποίο πέφτει με ρυθμό 10.000 γαλόνια (περίπου 45.000 λίτρα) ανά λεπτό!

Ο καταρράκτης βρίσκεται κάτω από μια σκεπαστή οροφή από γυαλί και χάλυβα, την οποία σχεδίασε ο Buro Happold και καλύπτει περισσότερα από 200 τετραγωνικά μέτρα.

Ο καταρράκτης χρειάζεται και το κατάλληλο περιβάλλον, το οποίο δημιούργησαν οι αρχιτέκτονες τοπίου Peter Walker and Partners Landscape Architects  κατασκευάζοντας ένα δάσος με κλιματισμό που προέρχεται από το νερό, το οποίο μετά την πτώση του ξαναχρησιμοποιείται.

Το δάσος διαθέτει, ακόμα, 200 είδη φυτών, με μονοπάτια για τους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους. Πέντε όροφοι του κτιρίου του αεροδρομίου είναι γεμάτοι με καταστήματα και εστιατόρια, αλλά και με εσωτερικό πάρκο στο πέμπτο όροφο.

Πηγή: Designboom / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.