ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα κρυμμένα χρώματα της Σελήνης!

Χρειάστηκαν 150.000 φωτογραφίες, για να αποτυπωθούν!

Ο αστροφωτογράφος Άντριου Μακάρθι (Andrew McCarthy), συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις αποκαλυπτικές και εντυπωσιακές εικόνες της Σελήνης.

Προηγήθηκε η απίστευτη εικόνα υψηλής ανάλυσης του φεγγαριού, η οποία προέκυψε από 50.000 φωτογραφίες, και ήρθε η εικόνα με τα χρώματα του φεγγαριού.

Για δημιουργήσει την πολύχρωμη εκδοχή, που δείχνει το γεωλογικό «μακιγιάζ» της Σελήνης, ο McCarthy τράβηξε 150.000 εικόνες, οι οποίες ενσωματώθηκαν σε μια έγχρωμη φωτογραφία των 64-megapixel.

Αυτή η πρωτοποριακή εικόνα ξετυλίγει τα ορυκτά στρώματα της Σελήνης και αποκαλύπτει τα κρυμμένα χρώματα της.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, τα χρώματα είναι κρυμμένα πίσω από την λάμψη του «albedo» του φεγγαριού, δηλαδή της ακτινοβολίας η οποία αντανακλάται στην επιφάνεια του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον McCarthy, το κάθε χρώμα «αντιπροσωπεύει το μεταλλικό περιεχόμενο του φεγγαριού. Η εικόνα δείχνει πώς θα μπορούσε να φανεί η Σελήνη, αν τα μάτια και ο εγκέφαλός μας ήταν πολύ πιο ευαίσθητα στο χρώμα.

»Το μπλε υποδηλώνει υψηλή περιεκτικότητα σε τιτάνιο και το πορτοκάλι αντιπροσωπεύει τη χαμηλή περιεκτικότητα τιτανίου, μέσα στον βασάλτη».

Αυτός ο γεωλογικός χάρτης της Σελήνης δείχνει πόσο πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία είναι το περιβάλλον του φεγγαριού. Η εικόνα δημιουργήθηκε με φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν από δύο διαφορετικές μηχανές.

Η μία τραβούσε τα αστέρια, το χρώμα και την ατμοσφαιρική ομίχλη, και η άλλη απαθανάτιζε τις λεπτομέρειες της επιφάνειας και την υφή του φεγγαριού.

Ο McCarthy εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο τράβηξε τόσες πολλές φωτογραφίες, τονίζει ότι το έκανε για να μετριάσει «το θόλωμα που προκαλούσε η ατμοσφαιρική αναταραχή, καθώς και για να εξαλείψει τον θόρυβο που συλλαμβάνει ο αισθητήρας της κάμερας».

Πηγή: Peta Pixel / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.