ΖΩΗ

Τα κοτόπουλα του δάσους!

Κάνουν τα καλύτερα «αλπικά αυγά»!

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο Ιταλός αγρότης Μάσιμο Ραπέλα (Massimo Rapella), ο οποίος από ανάγκη βρέθηκε πάνω στα βουνά και τυχαία έγινε ορνιθοτρόφος.

Ο Rapella και η γυναίκα του είχαν μια εκπαιδευτική ΜΚΟ στην πόλη Σάντριο (Sandrio), στην κοιλάδα Βαλτελίνα (Valtellina), στη βόρεια Ιταλία. Αλλά η οικονομική κρίση του 2008 περιόρισε την κυβερνητική χρηματοδότηση και το ζευγάρι έμεινε χωρίς δουλειά.

Έτσι, ανέβηκαν στα κοντινά βουνά για να ζήσουν, παίρνοντας μαζί τους και μερικά κοτόπουλα για να έχουν τα αυγά τους. Σύντομα, όμως, παρατήρησαν ότι οι κότες ήθελαν να μπαίνουν και να κάνουν βόλτες στο κοντινό δάσος καστανιάς.

Αντί να κατασκευάσει έναν φράκτη για να τις εμποδίσουν να το κάνουν, ο Rapella ενθάρρυνε αυτή τη συμπεριφορά. τα τέσσερα κοτόπουλα έχουν γίνει 2.100, τα οποία βόσκουν και γεννούν τα αυγά τους σε 5 στρέμματα δάσους.

Ο Rapella μαζί με δύο υπαλλήλους του μαζεύει καθημερινά 1.300 «αλπικά αυγά», τα οποία πουλά μόνο σε τοπικές αγορές, καθώς τη διανομή κάνει ο ίδιος και αποφεύγει τα έξοδα για πιο μακρινά εστιατόρια, έστω και αν διαθέτουν αστέρι Μισελέν.

Όπως λέει ο ίδιος, τα «αυγά του δάσους» (Uovo di Selva) από τις κότες του δεν είναι ποτέ τα ίδια, καθώς αλλάζουν με την τροφή που βρίσκουν στο δάσος, αλλά και με τον καιρό.

Ωστόσο, όσοι έχουν δοκιμάσει τα αυγά από τις κότες του δάσους λένε ότι ο κρόκος έχει πλουσιότερη γεύση και το ασπράδι υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες λόγω της διατροφής τους, και μπορεί να είναι σε τριπλάσιο σε όγκο από ένα απλό αυγό.

Το μόνο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Rapella είναι τα αρπακτικά του δάσους, από ασβούς μέχρι αλεπούδες. Αλλά το έλυσε αγοράζοντας δύο εκπαιδευμένα τσοπανόσκυλα τα οποία περιφρουρούν τον χώρο και κρατούν τα κοτόπουλα ασφαλή.

Βίντεο Storie Enogastronomiche

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.