ΖΩΗ

Βρέθηκε το ελιξίριο της αθανασίας!

Το πίνεις και… ζεις για πάντα!

Και δεν είναι λόγια, αλλά επιστημονική ανακάλυψη που έγινε στην Κίνα. Εκεί, οι αρχαιολόγοι βρήκαν τον Οκτώβριο του 2018, ένα κιτρινωπό ποτό, μέσα σε χάλκινο δοχείο ηλικίας 2.000 ετών,  σε κρύπτη ενός τάφου.

Ο τάφος ανήκε, πιθανότατα, σε μια αριστοκρατική οικογένεια που έζησε στην πόλη Λουογιάνγκ (Luoyang), στην επαρχία Χενάν της Κίνας, αλλά παρότι είχε το ποτό, δεν κατάφερε να ζήσει αιώνια…

Συγκεκριμένα, το δοχείο περιείχε 3,5 λίτρα κιτρινωπού υγρού που εμφάνιζε πολύ δυνατή οσμή με αλκοόλη. Οι αρχαιολόγοι θεώρησαν ότι ήταν κρασί, ένα συμπέρασμα σύμφωνο με άλλες ανακαλύψεις που χρονολογούνται από την ίδια περίοδο.

Τότε, το κρασί από ρύζι και σπόρους σόργου χρησιμοποιούνταν σε τελετουργικές θυσίες και τελετές.

Αλλά περαιτέρω εργαστηριακές εργασίες έδειξαν ότι η ουσία δεν είχε καμία σχέση με κρασί. Το μυστηριώδες υγρό αποτελείται κυρίως από νιτρικό κάλιο και αλουνίτη, τα οποία αποτελούν τα βασικά συστατικά της συνταγής για το ποτό της αθανασίας, όπως είχε καταγραφεί σε ένα αρχαίο ταοϊστικό κείμενο.

Το ελιξίριο της νεότητας και της αιώνιας ζωής, ήταν ένα είδος εμμονής για τους αρχαίους Κινέζους και όπως φαίνεται έκαναν διάφορα πειράματα για τη δημιουργία του.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που μυθικά «φάρμακα της αθανασίας» βρέθηκαν στην Κίνα. Το υγρό αυτό έχει μεγάλη αξία για τη μελέτη των πεποιθήσεων για την αιώνια ζωή στην αρχαία Κίνα, δήλωσε ο Σι Ζιασέν ( Shi Jiazhen) , επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας στην Λουογιάνγκ.

Πηγές: Russia Today, Gizmodo και The Sun / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.