ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μυστηριώδες «Ανώνυμο Σπίτι»!

Είναι όπως το άφησε η ιδιοκτήτρια του πριν από 40 χρόνια!

Ο Σκωτσέζος φωτογράφος Κένεθ Άλαν (Kenneth Allan) ξεκίνησε από το 2015 τη σειρά των εικόνων του «Life After», απαθανατίζοντας εγκαταλελειμμένα κτίρια. Από απλά σπίτια μέχρι αρχοντικά, κάστρα, αλλά και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στόχος του είναι να μοιραστεί με τους θεατές των εικόνων την απροσδόκητη γοητεία «της βιαιότητας, της φθοράς και της εγκατάλειψης στη Σκωτία».

Το ενδιαφέρον για το έργο του εντάθηκε όταν σκόνταψε σε ένα σπίτι που εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του στη δεκαετία του ’70 ή του ’80. Βρίσκεται στο Argyll και Bute στη δυτική ακτή της Σκωτίας, το οποίο ονόμασε «Ανώνυμο Σπίτι».

Όλα τα έπιπλα και τα υπάρχοντα των προηγούμενων κατοίκων είναι ακόμα εκεί, με κούπες, βιβλία, τσαγιέρες και ανοιχτές εφημερίδες, σαν να περιμένουν τον ιδιοκτήτη τους να επιστρέψει.

«Το Ανώνυμο Σπίτι ήταν μια συναρπαστική ανακάλυψη. Είχα ενημερωθεί ότι η κυρία του σπιτιού έφυγε από τη Σκωτία για την Αμερική πριν από 30 έως 40 χρόνια, αφήνοντας όλα τα υπάρχοντά της όπως ήταν, ακόμα και την πόρτα ξεκλειδωμένη», είπε ο Allan.

«Ήθελα αυτές τις φωτογραφίες να σταματήσουν το χρόνο», εξήγησε ο φωτογράφος, «να ανοίξουν μια πόρτα μέσα από την οποία περπατάτε όλοι ως θεατές».

Αυτή είναι μόνο μία από τις πέντε τοποθεσίες που ο Allan επισκέπτεται αδιάκοπα από το 2015, και αποκαλύπτει ότι η τελειοποίηση της τέχνης του κατά τη διάρκεια των ετών του έχει διδάξει «να είναι υπομονετικός».

«Ως φωτογράφος έμαθα ότι πρέπει να είμαι διατεθειμένος να πραγματοποιώ ατελείωτες διαδρομές στην ίδια θέση, να κάθομαι σιωπηλά άυπνος, να υπομένω τις σκληρές καιρικές συνθήκες, να ανεβαίνω σε χιονισμένα και να ανακαλύπτω κρυφά μέρη», είπε.

Κάποια άλλα από τα εγκαταλελειμμένα μέρη που συμπεριλαμβάνονται στη φωτογραφική σειρά είναι ένα χωριό φάντασμα, ένα κτίριο που λειτούργησε σαν στρατιωτικό γραφείο, ένα κάστρο, ακόμα και ένα κτίριο για δοκιμές ρουκετών.

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.