ΝΕΑ

Τα μαστουρωμένα παπαγαλάκια!

Κάνουν επιδρομές στις φυτείες παπαρούνας!

Μεγάλο μπελά έχουν βρει οι αγρότες που καλλιεργούν παπαρούνες στην ινδική πολιτεία Μαντία Πραντές (Madhya Pradesh), από παπαγαλάκια τα οποία έχουν εθιστεί στο όπιο και εφορμούν στα χωράφια, για να «φτιαχτούν»!

Οι αγρότες αναγκάζονται να φυλάνε την περιοχή νύχτα και μέρα, με βάρδιες, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να απομακρύνουν μεγάλες ομάδες εθισμένων παπαγάλων, οι οποίοι όχι μόνο τρώνε εκεί, αλλά παίρνουν τους καρπούς μαζί τους πάνω στα δέντρα.

Οι διάσπαρτες βροχές έχουν επηρεάσει την παραγωγή παπαρούνας στην περιοχή Νιμούς (Neemuch), αλλά οι αγρότες λένε ότι ο αυξανόμενος αριθμός παπαγάλων που λεηλατούν τις καλλιέργειες τους σε καθημερινή βάση, κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Χρησιμοποιώντας μεγάφωνα και πυροτεχνήματα προσπαθούν να διώξουν τα πουλιά, καθώς οι εκκλήσεις τους στις τοπικές αρχές για βοήθεια δεν είχαν αποτέλεσμα. Αλλά ακόμα κι έτσι, τα παπαγαλάκια πηγαίνουν ομαδικά για να φάνε τους σπόρους σε καθημερινή βάση.

Ένα λουλούδι παπαρούνας δίνει περίπου 20-25 γραμμάρια οπίου. Αλλά μια μεγάλη ομάδα παπαγάλων τρέφεται με αυτά τα φυτά περίπου 30-40 φορές την ημέρα προκαλώντας χάος, λένε οι αγρότες.

Μάλιστα, οι εθισμένοι παπαγάλοι έχουν μάθει πώς και πότε πρέπει να μπαίνουν στα χωράφια, ώστε να μην τραβούν την προσοχή των αγροτών και μερικές φορές εμφανίζονται όταν οι καλλιεργητές έχουν θερίσει τη σοδειά και την έχουν απλώσει στον ήλιο να στεγνώσει βρίσκοντας, έτσι, έτοιμο φαγητό…

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.