ΤΟΠΟΙ

Γέφυρα με χάλυβα όσο 60 πύργοι του Άιφελ!

Όλα σε αυτήν είναι τεράστια, από το μήκος μέχρι το κόστος και τα υλικά!

Η γέφυρα που έχει κατασκευαστεί πάνω από τη θάλασσα, είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα και έργα στην Κίνα, με μήκος 55 χιλιομέτρων, συνδέοντας την κινεζική πόλη Τσουχάι (Zhuhai), με το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Είναι η μεγαλύτερη παρακαμπτήρια γέφυρα στον κόσμο, χρησιμοποιώντας 420.000 τόνους χάλυβα που αντιστοιχούν σε 60 πύργους του Άιφελ!

Η γέφυρα είναι ένα από τα πολλά γιγαντιαία έργα υποδομής που έχουν σχεδιαστεί, για να βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει μια τεράστια εσωτερική μετανάστευση 250 εκατομμυρίων ανθρώπων, που αναμένεται κατά την επόμενη δεκαετία, δηλαδή πάνω από δέκα φορές τον πληθυσμό της Αυστραλίας.

Το κόστος μαμούθ υπολογίζεται σε 120 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια), διαθέτει έξι λωρίδες, τέσσερις σήραγγες -μια από αυτές υποβρύχια – τεχνητά νησιά, που συνδέουν δρόμους και εγκαταστάσεις διασυνοριακής διέλευσης.

Μετά από εννέα χρόνια κατασκευής, η γέφυρα ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και τελικά άνοιξε για το κοινό τον Οκτώβριο του 2018.

Η γέφυρα 55 χιλιόμετρα HZMB (γέφυρα Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάο) αποτελείται από τρεις κύριες ενότητες: την κύρια γέφυρα μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων, την οδό συνδέσμου με το Χονγκ Κονγκ η οποία εκτείνεται περίπου 12 χιλιόμετρα και την οδό συνδέσμου με τη Zhuhai που καλύπτει περίπου 13 χιλιόμετρα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η δομή θα είναι σε χρήση για 120 χρόνια και θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού κατά περίπου 60 %.

Πάντως, εννέα θάνατοι σημειώθηκαν κατά την κατασκευή στην ηπειρωτική πλευρά, ενώ δέκα στην πλευρά του Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια του έργου, υπήρξαν αναφορές για δεκάδες τραυματίες, μεταξύ 235 και 600 εργαζομένων.

Πηγή: Lost At E Minor / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.