ΤΟΠΟΙ

Νησί φτιαγμένο από εκατομμύρια κοχύλια!

Έχουν πεταχτεί εκεί από ψαράδες εδώ και χιλιάδες χρόνια!

Το νησί Κόντς (Conch Island) δεν είναι τεχνητό, φτιαγμένο για τουριστικούς λόγους, αλλά ένα «βουνό» το οποίο δημιουργήθηκε κοχύλι κοχύλι που πέταγαν οι ψαράδες όταν αφαιρούσαν το κρέας τους.

Βρίσκεται ανατολικά της Ανεγάδα (Anegada), η οποία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, στην Καραϊβική.

Για χιλιάδες χρόνια, οι ντόπιοι ψαράδες της φυλής Αραουάκ (Arawak) καταδύονταν στα ρηχά νερά στην πλευρά αυτή του νησιού, αναζητώντας αυτά τα αργά μετακινούμενα, βρώσιμα κοχύλια, και πολλοί από αυτούς πετούσαν τα όστρακα στο ίδιο σημείο.

Το «βουνό» από τα κοχύλια, το οποίο σήμερα είναι το νησί Conch είναι αποτέλεσμα μιας επαναλαμβανόμενης διαδικασίας, αλλά και απόδειξη ότι οι αυτόχθονες κάτοικοι τρέφονταν με αυτά επί αιώνες.

Μάλιστα, τα κοχύλια και το κρέας τους είναι ένα βασικό συστατικό της κουζίνας της Καραϊβικής, ενώ τα εκπληκτικής ομορφιάς όστρακα, πωλούνται ως αναμνηστικά και κοσμήματα.

Οι επιστήμονες έβγαλαν μερικά όστρακα από τον πυθμένα του νησιού Conch και, χρησιμοποιώντας τη χρονολόγηση με ραδιοάνθρακα, κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι χρονολογούνται από χιλιάδες χρόνια, περίπου στο διάστημα 1245 π.Χ. έως το 80 μ.Χ.

Οι σύγχρονοι ψαράδες συμβάλλουν σημαντικά στην άνοδο του νησιού Conch, όπως και οι πρόγονοι τους τα τελευταία 200 χρόνια, αλλά οι οργανισμοί για τη διαφύλαξη της άγριας ζωής έχουν τοποθετήσει τα κοχύλια στον κατάλογο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως και σε όλη την Καραϊβική.

Το νησί Conch δεν είναι ακριβώς το μεγαλύτερο ανθρωπογενές νησί στον κόσμο, αλλά είναι αρκετά μεγάλο για να είναι ορατό από το Google Earth.

Πάντως, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και έρχεται στη δημοσιότητα μετά την «παραλία ποπ κορν», στα Κανάρια Νησιά, η οποία αποτελείται επίσης από κοράλλια σε σχήμα ποπ κορν.

View this post on Instagram

Conch Island

A post shared by laquintaliving (@laquintaliving) on

Βίντεο EF

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.