ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τράβηξε 50.000 φωτογραφίες για μια εικόνα της Σελήνης!

Ήθελε να είναι τέλεια!

Ο αστροφωτογράφος ‘Αντριου Μακάρθι (Andrew McCarthy) απέδειξε ότι δεν χρειάζεται ένας φανταχτερός εξοπλισμός, για να τραβήξει κανείς εκπληκτικές εικόνες του ηλιακού μας συστήματος.

Απλώς χρειάζεστε εφευρετικότητα και σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Ένα από τα παραδείγματα είναι η εικόνα του φεγγαριού, την οποία ο McCarthy παρουσίασε σαν ενιαία αν και αποτελούσε συνδυασμό 50.000 φωτογραφιών.

Ο φωτογράφος χρησιμοποίησε δύο κάμερες, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφικής μηχανής αστροφωτογραφίας που κοστίζει 250 δολάρια, 385.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Σελήνη, στο Σακραμέντο στην Καλιφόρνια.

Κάθε μία από τις κάμερες που χρησιμοποίησ,ε είχε διαφορετικούς στόχους: Μία ήταν για τη φωτογράφηση της Γης και των αστεριών, ενώ η άλλη είχε εστιαστεί στο φεγγάρι.

«Το φεγγάρι απαθανατίστηκε σε κομμάτια σαν πλακάκια», εξηγεί ο ίδιος. Έτσι, τραβούσε μια δέσμη εικόνων μόνο ενός τμήματος από αυτό, και στη συνέχεια επαναλάμβανε τη διαδικασία σε άλλο σημείο.

Γιατί τόσες πολλές φωτογραφίες; «Πήρα τόσα πολλά πλάνα για να μετριάσω το θόλωμα που προκαλείται από τις ατμοσφαιρικές αναταράξεις, καθώς και για την εξάλειψη του θορύβου που συλλαμβάνεται από τον αισθητήρα κάμερας», λέει ο McCarthy.

Ο κάθε κρατήρας μοιάζει να φωτογραφήθηκε από την τροχιά του φυσικού δορυφόρου, όταν η εικόνα δημιουργήθηκε από ένα τηλεσκόπιο και δύο κάμερες εγκατάστασης.

Αφού είχε κάνει τα γυρίσματα, η σεληνιακή του φωτογραφία συνδυάστηκε στο Photoshop για την τελική εικόνα. Ωστόσο, ο McCarthy έλαβε κάποιες «δημιουργικές ελευθερίες», για να συνθέσει διάφορα στοιχεία, όπως ελλιπή δεδομένα.

Πηγή: Peta Pixel / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.