ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η μαγεία της ροζ λιμνοθάλασσας!

Από τις πιο εντυπωσιακές και φωτογραφημένες περιοχές.

Η Χατ Λαγκούν (Hutt Lagoon) είναι μια αλμυρή ροζ λίμνη στη δυτική ακτή της Αυστραλίας, κοντά στην πόλη Γκρέγκορι (Gregory). Αυτή η πολύ μικρή πόλη βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα μεταξύ του ωκεανού και της ροζ λιμνοθάλασσας.

Η φωτογράφος Κριστίνα Μακέεβα (Kristina Makeeva) λέει ότι είχε όνειρο ζωής να φωτογραφίσει τα ροζ και κόκκινα νερά, τα οποία παίρνουν αυτά τα χρώματα λόγω της παρουσίας των φυκιών Dunaliella salina, που είναι πηγή β-καροτίνης, παράγοντα χρωματισμού τροφίμων και πηγή βιταμίνης Α.

Όπως περιγράφει η Kristina, «ονειρευόμουν τη ροζ λίμνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, και αποδείχθηκε ότι ήταν καλύτερη από ό,τι στα όνειρά μου».

«Η λιμνοθάλασσα», αναφέρει, «περιλαμβάνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής μικροφυκιών παγκοσμίως, σε μια σειρά από 250 τεχνητές λίμνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την εκτροφή των φυκιών Dunaliella salina».

Στη Hutt Lagoon υπάρχουν μικρές λίμνες με διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ, αλλά και μερικές φορές κίτρινου, πράσινου και μπλε.

«Ροζ αλάτι στην ακτή, που λάμπει όπως το χιόνι – όλα μοιάζουν με αφηρημένες ζωγραφιές, αλλά είναι πραγματικά. Η φύση και τα χρώματα της, στην περίπτωση αυτή, έκαναν τη μαγεία», καταλήγει.

Πηγή: Bored Panda / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.