ΤΟΠΟΙ

Αυτά τα εγκαταλελειμμένα αρχοντικά είναι υπέροχα!

Προορίζονταν για εύπορες οικογένειες της Μπανγκόκ.

Βίλες φαντάσματα έχουν γίνει πέντε αρχοντικά, τα οποία κατασκευάστηκαν στο ήσυχο προάστιο Νακόν Πατόμ (Nakhon Pathom), λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Τα αρχοντικά έχουν εγκαταλειφθεί για περισσότερο από 20 χρόνια, καθώς είναι ένα από τα πολλά θύματα της ασιατικής οικονομικής κρίσης του 1997, όταν η κατασκευαστική εταιρεία χρεοκόπησε.

Τα 120 στρέμματα γης που περιβάλλουν τα σπίτια, έχουν γίνει πιο ακριβά τα τελευταία χρόνια μετά τις πλημμύρες του 2011, καθώς αποδείχθηκε ότι η περιοχή δεν επηρεάζεται από φυσικές καταστροφές και θεωρείται ασφαλής τοποθεσία για την κατασκευή κατοικιών και επιχειρήσεων.

Τα σπίτια τα οποία προορίζονταν για τους πλούσιους, φιλοξενούν τώρα δύο οικογένειες μεσαίας τάξης που ζουν εκεί τα τελευταία 15 χρόνια, χωρίς να τα νοικιάζουν, ως φύλακες των ακινήτων.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει τον χώρο, παρέχει στους φροντιστές δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια και νερό, μαζί με μια μικρή μηνιαία επιχορήγηση.

Οι οικογένειες ζουν σε δύο από τα σπίτια που βρίσκονται πλησιέστερα στον δρόμο, ενώ τα άλλα τρία βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτήματος, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου με πισίνα και μπαρ.

Σύμφωνα με τον πατριάρχη μιας οικογένειας, τα ακατοίκητα σπίτια θεωρούνται «στοιχειωμένα», με τις οικογένειες να απομακρύνουν τους επισκέπτες που θέλουν να τα δουν.

Πηγή: Atlas Obscura / Photo Credit Daxton Ward / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.