ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το επιβλητικό και τεράστιο πολιτιστικό κέντρο!

Αντί για ύψος εκτείνεται σε μήκος!

Το Πολιτιστικό Κέντρο Longgang, στη Σενζέν (Shenzhen), στην Κίνα, αποτελείται από τέσσερα κόκκινα κτίρια, τα οποία έχουν τοποθετηθεί το ένα δίπλα στο άλλο και και έχουν μια λειτουργική σύνδεση.

Το συγκρότημα των 95.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο σχεδιάστηκε από το ολλανδικό στούντιο αρχιτεκτονικής Mecanoo περιλαμβάνει μια αίθουσα τέχνης, ένα μουσείο επιστημών, ένα κέντρο νεότητας και ένα βιβλιοπωλείο. Όλα στεγάζονται στα τέσσερα τετραώροφα μπλοκ.

Το Mecanoo περιγράφει το έργο ως «αστικό σύνδεσμο». Και αυτό γιατί «συνδέει τις γύρω περιοχές, υποδιαιρώντας το πρόγραμμα σε ξεχωριστά τμήματα αυτών των κτιρίων, παρέχοντας πρόσβαση στη νέα επιχειρηματική περιοχή στη δυτική πλευρά του κτιρίου και στο πάρκο στα ανατολικά».

Κάθε κτίριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Longgang έχει μοναδική μορφή, αλλά το καθένα έχει τη δική του πρόσοψη. «Με το ίδιο ύφος, το ύψος και το υλικό, οι όγκοι σχηματίζουν ένα οπτικά συνεκτικό σύνολο», δήλωσε το στούντιο.

Οι είσοδοι μεταξύ τους τοποθετούνται κάτω από την «ομπρέλα» του κτιρίου, σε μια διάταξη που επιτρέπει στους επισκέπτες κάθε αίθουσας να «εκτείνονται και σε εξωτερικούς χώρους».

Το επιστημονικό κέντρο είναι σχεδιασμένο για παιδιά και νέους και βρίσκεται στη μέση του «Longgang», ενώ προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως χώρος συνάντησης για εξωσχολικές δραστηριότητες.

Η γκαλερί τέχνης στεγάζει τόσο εκθεσιακούς χώρους όσο και ένα αστικό πολεοδομικό κέντρο, ενώ το μεγαλύτερο από τα τέσσερα κτίρια περιλαμβάνει καφετέριες, εστιατόρια και ένα βιβλιοπωλείο, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στη διάρκεια εκδηλώσεων.

Το συγκρότημα είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα το οποίο έχει συνδυαστεί με ένα μείγμα από ξύλο, και μέταλλο για τις λεπτομέρειες, όπως στις σκάλες στο αίθριο μουσείο επιστήμης ή στα καθίσματα στο ισόγειο.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.