ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Μουσείο για ρομπότ θα χτιστεί μόνο του!

Απίστευτο δημιούργημα στη Νότια Κορέα.

Το «Μουσείο Επιστήμης Ρομπότ» στη Σεούλ, πρωτοτυπεί πριν ακόμα κατασκευαστεί, καθώς το χτίσιμο του δεν θα γίνει από ανθρώπους αλλά από ρυθμισμένα ρομπότ.

Τον διεθνή διαγωνισμό κέρδισε ο Τούρκος αρχιτέκτονας Melike Altınışık (MAA) ο οποίος θα ακολουθήσει την απαίτηση της κυβέρνησης για ένα «παγκόσμια πρώτο» μουσείο, το οποίο θα υποστηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση στη ρομποτική και θα αυξήσει το δημόσιο ενδιαφέρον για τα ρομπότ.

Οι αρχές της ρομποτικής, της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας έχουν διαμορφώσει όλες τις πτυχές του σχεδιασμού του κτιρίου, από τη μορφή και τη δομή μέχρι τη χρήση των υλικών και τη λειτουργία.

Ο κύριος χαρακτήρας του μουσείου είναι να «δημιουργήσει το δικό του σύμπαν για ρομπότ και τους επισκέπτες του», το οποίο έχει την εμφάνιση μιας σφαιρική δομής.

Η σφαιρική μορφή έχει σχεδιαστεί ως εργαλείο για τη δημιουργία ενός ευρέος φάσματος δυνατοτήτων σύνδεσης με δημόσιους χώρους, καθώς και για τη διευκόλυνση των λειτουργικών απαιτήσεων και της άνεσης του χώρου.

Το πρόγραμμα χρησιμεύει ως βάση για τη διάδοση της επιστημονικής κουλτούρας, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βιώσουν τις τελευταίες ρομποτικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της AI (Τεχνητή Νοημοσύνη), της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας, και των ολογραμμάτων.

Ο σχεδιασμός του μουσείου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας αρχιτεκτονικής γλώσσας που θα αντικατοπτρίζει τις τεχνολογίες κατασκευής στις ρομποτικές μεθοδολογίες.

Στο μεταξύ, μια άλλη ομάδα ρομπότ θα εκτυπώνει τρισδιάστατα στοιχεία από σκυρόδεμα για το γύρω τοπίο. Αυτή η ημιαυτόματη διαδικασία κατασκευής, δημιουργεί συνέχεια μέσα στο μουσείο μεταξύ ρομπότ για κατασκευή, ρομπότ για υπηρεσία και ρομπότ για έκθεση.

Το νέο Μουσείο Επιστημών Ρομπότ (RSM), το οποίο διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση και προώθηση της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε ολόκληρη την κοινωνία, δεν πρόκειται απλώς να παρουσιάζει ρομπότ, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό και τις κατασκευές.

Με άλλα λόγια, το RSM θα ξεκινήσει την «πρώτη της έκθεση» με «δική του κατασκευή» από τα ρομπότ.

Η κατασκευή του μουσείου αναμένεται να αρχίσει στις αρχές του 2020, και το επίσημο άνοιγμα που θα γίνει στα τέλη του 2022.

Πηγή: Arch Daily / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.