ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η λίμνη με τα τέρατα!

Κάτι σαν το Λοχ Νες αλλά στην Κίνα!

Η πανέμορφη λίμνης Κανάς (Kanas), στα όρια της Εσωτερικής Μογγολίας και του Καζακστάν, είναι ένα συναρπαστικό τοπίο, στην οροσειρά Αλτάι, στη βόρεια Σιντζιάνγκ (Xinjiang), στην Κίνα.

Είναι δημοφιλές φυσικό οικοσύστημα που σχηματίσθηκε πριν από 200.000 χρόνια, κατά τη διάρκεια της τεταρτογενούς περιόδου ως αποτέλεσμα της κίνησης των παγετώνων.

Η μακρόστενη λίμνη, που έχει σχήμα φασολιού, βρίσκεται σε ύψος 1.375 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και καλύπτει έκταση 45 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τροφοδοτείται από τον ποταμό Kanas, ο οποίος μεταφέρει τα νερά των βουνών.

Η ελκυστικότητα της Kanas ενισχύεται περισσότερο από τις αλλαγές του χρώματος των νερών της ανάλογα με την εποχή. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, τον Μάιο, αποκτά ένα βαθύ γκριζωπό μπλε, το οποίο μέχρι τον Ιούνιο αντανακλά το πράσινο του βουνού, και το μπλε του ουρανού.

Ο Ιούλιος είναι η εποχή των πλημμυρών και οι υψηλές βροχοπτώσεις τον Αύγουστο βαθαίνουν το χρώμα της, το οποίο γίνεται λαμπερό κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Το φθινόπωρο, γενικά, το ελκυστικό τοπίο εκρήγνυται σε μια ανάμειξη χρωμάτων με το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο να κυριαρχούν.

Εκτός, όμως, από τη μοναδική ομορφιά της, λίμνη καλύπτεται και από θρύλους για ένα ή περισσότερα μυθικά τέρατα, τα οποία χιλιάδες επισκέπτες ορκίζονται ότι τα έχουν δει να… κάνουν βόλτες!

Μαρτυρίες για τέρατα υπάρχουν καταγεγραμμένες επί αρκετούς αιώνες. Οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό τους έγιναν από τον Γιουάν Γκουογίνγκ (Yuan Guoying) του Πανεπιστήμιο της Xinjiang, ο οποίος είχε δει ψάρια τεράστιου μεγέθους το 1985.

Ο ίδιος και οι μαθητές του εκτιμούσαν ότι τα ψάρια θα μπορούσαν να έχουν μήκος 10-15 μέτρα και πάνω βάρος από 4 τόνους, ενώ εκτίμησαν ότι στη λίμνη ζούσαν πάνω από 50 τέρατα!

Η συχνότητα της παρατήρησης αυξήθηκε στον 21ο αιώνα, με την ανάπτυξη του μαζικού τουρισμού. Ένα βίντεο τραβήχτηκε και προβλήθηκε στα τοπικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, όπου μπορούν να δουν πολυάριθμα πλάσματα τα οποία δεν μπορούν να αναγνωριστούν.

Πηγή: Charismatic Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.