ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπηλιές σκαμμένες με το χέρι!

Υπόγειοι ψυχεδελικοί χώροι!

Για πάνω από 25 χρόνια, ο εικαστικός καλλιτέχνης Ρα Πολέτ (Ra Paulette), από το Νέο Μεξικό, έχει δημιουργήσει στην περιοχή Λα Μαδέρα (La Madera) φυσικές σπηλιές στην άγρια ​​φύση, σκάβοντας προσεκτικά τους βράχους από ψαμμίτη.

Σε 14 διαφορετικά σπήλαια στην έρημο βόρεια της Σάντα Φε, ο Paulette δημιούργησε έναν κόσμο υπόγειας φαντασίας, χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη των χεριών του.

Μερικές φορές σκάβει σε προϋπάρχουσες σπηλιές και μερικές άλλες κάνει τούνελ σε βράχους, οι οποίοι αποτελούνται από μαλακούς ψαμμίτες.

Ο καλλιτέχνης αποδίδει το έργο του με τους μοναδικούς υπόγειους χώρους που δημιουργεί, σε ένα είδος πνευματικής δύναμης,η οποία τον ωθεί.

Οι περισσότερες από τις σπηλιές του Paulette διαθέτουν πόρτες ή φεγγίτες, ώστε να μπορεί να φτάνουν μέσα σε αυτές οι ακτίνες του ήλιου.

Οι τοίχοι των σπηλαίων είναι επίσης διακοσμημένοι με σκαλισμένα σχέδια από λουλούδια μέχρι αφηρημένους ήλιους. Όλα φαίνονται σαν να σχηματίστηκαν φυσικά, επειδή είναι χαραγμένα στους εσωτερικούς τοίχους των σπηλαίων.

Ο Paulette θεωρεί το έργο του περισσότερο ως χόμπι, αφήνοντας τους άλλους να ανακαλύψουν τις δημιουργίες του, όταν τελειώσει.

Ελπίζει, πάντως, ότι εκείνοι που θα έρθουν μετά από αυτόν θα μπορούν να ανακαλύψουν κάποια αίσθηση ειρήνης στις αίθουσες του.

Ο Paulette, όπως λέει, βρίσκει τη χαρά στη δημιουργία των πραγμάτων, όχι απαραίτητα τις τελειωμένες καταστάσεις, αλλά στην πορεία προς το τέλος.

Πηγή: Atlas Obscura / Photo Credit racavedigger.com / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.