ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηλεκτρικά φορτισμένα λουλούδια!

Βγάζουν σπινθήρες και δημιουργούν διάφορα σχήματα.

Στο έργο «The Tentacles» του Κινέζου καλλιτέχνη Χάου Γουεγί (Hu Weiyi), οι φωτεινοί σπινθήρες και τα φλογερά ηλεκτρικά κύματα ρέουν μέσα από μια σειρά φρέσκα λουλούδια σε ματ γκρι φόντο.

Για να παράγει τις εικόνες, ο Hu χρησιμοποιεί πυκνωτές υψηλής τάσης προκειμένου να δημιουργήσει ηλεκτρικά ρεύματα τα οποία τρέχουν μέσα από τα ροζ και μαύρα τριαντάφυλλα, προβάλλοντας την ισχύ του ηλεκτρισμού σε όλη του την ομορφιά, αλλά και τον κίνδυνο από αυτόν.

Ο Hu πειραματίζεται με την επίδραση της τεχνολογίας στα λουλούδια τα τελευταία χρόνια, μελετώντας το ηλεκτρικό τόξο υψηλής τάσης και πώς μπορεί να φανεί στιγμιαία στον αέρα.

Η έρευνα πίσω από το «The Tentacles», πήρε στον Hu πάνω από ένα χρόνο. Εργάστηκε με τεχνικούς για να δοκιμάσει διαφορετικούς τύπους συσκευών ηλεκτρικής εκφόρτισης που θα εξασφάλιζαν τη σωστή ποσότητα ηλεκτρικής ροής, την οποία θα μπορούσε να απαθανατίσει η μηχανή του.

Σε αυτή την πειραματική φάση, ο Hu χρησιμοποίησε δεκάδες τριαντάφυλλα και πήρε εκατοντάδες φωτογραφίες πριν βρει τις σωστές εικόνες και ρυθμίσεις για την τελική του συλλογή.

Το έργο του απεικονίζει την αισθητική ομορφιά και την ποικιλομορφία των φυσικών μορφών, την απαλότητα και την ακινησία των ροδοπέταλων σε σύγκριση με την επικίνδυνη γοητεία του ηλεκτρικού σπινθήρα.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.