ΒΙΝΤΕΟ

Εξερεύνηση στους ωκεανούς με μια ανάσα!

Συντροφιά με φάλαινες και καρχαρίες!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης Γκιγιόμ Νερί (Guillaume Néry) επιστρέφει με μια εκπληκτική ταινία μικρού μήκους, η οποία έχει τον τίτλο «One Breath Around the World».

Μαζί με τη σύζυγό του Ζουλί Γκοτιέ (Julie Gautier), η οποία είναι επίσης εξειδικευμένη στην ελεύθερη κατάδυση, ο Néry μας ταξιδεύει κάτω από τις θάλασσες του πλανήτη.

Κολυμπώντας στα ύδατα της Γαλλίας, της Φινλανδίας, του Μεξικού, του Μαυρίκιου, της Ιαπωνίας, της Γαλλικής Πολυνησίας και των Φιλιππίνων, ο Néry είναι οδηγός σε αυτό το ταξίδι, για να εξερευνήσετε τα βαθιά νερά.

Ο Néry έφυγε από την ανταγωνιστική ελεύθερη κατάδυση το 2015 μετά από ένα σφάλμα από τους διοργανωτές, οι οποίοι τον άφησαν να καταδυθεί στα 139 μέτρα, 10 μέτρα περισσότερο από ό, τι είχε προγραμματίσει, γεγονός που παραλίγο να ήταν μοιραίο για τη ζωή του.

Τώρα, συνεχίζει την αγάπη του για την ελεύθερη κατάδυση μέσω διαλέξεων και μαθημάτων, αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, με τη δημιουργία ταινιών τις οποίες παράγουν ο ίδιος και η Gautier από το 2010 μέσω της εταιρείας Les Films Engloutis.

Ο Guillaume Néry έχει καταρρίψει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ, από το 2002 που ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον πρωταθλητισμό σε αυτό το άθλημα, ενώ το 2011 είχε κάνει ελεύθερη κατάδυση σε βάθος 117 μέτρων, στην Καλαμάτα.

Βίντεο Guillaume Néry

Πηγή: My Modern Met / Επιμέλεια Snoopit24

2 replies »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.