ΤΟΠΟΙ

Το νησί που πολιορκείται από φάρους!

Βρίσκονται γύρω από τις βραχώδεις ακτές του.

Το νησί Ουεσάν (Ouessant) είναι το έβδομο μεγαλύτερο της Γαλλίας, με έκταση 15,58 τετραγωνικών χιλιομέτρων, 863 κατοίκους (2009) και έξι φάρους, να το περιτριγυρίζουν!

Βρίσκεται στη Βρετάνη, στο νοτιοδυτικό άκρο της Μάγχης και σηματοδοτεί ένα νότιο όριο της Κελτικής Θάλασσας. Είναι διάσημο για το θαλάσσιο παρελθόν του, τόσο ως αλιευτική κοινότητα όσο και για τις μάχες που έχουν γίνει εκεί στη διάρκεια των διαφόρων πολέμων.

Την άγρια ομορφιά του νησιού, με επίκεντρο τους φάρους του, θέλησε να απαθανατίσει ο Ελβετός φωτογράφος Φριτζ Βίντμερ (Fritz Widmer), ο οποίος πέρασε μια εβδομάδα στο Ouessant.

Όπως είπε ο αυτοδίδακτος φωτογράφος, τον εντυπωσίαζαν οι φάροι και ο τρόπος με τον οποίο οι κάτοικοι των νησιών προσπαθούσαν πάντα να κάνουν ασφαλέστερες τις ακτές τους για τη ναυσιπλοΐα.

Ο φακός του απεικονίζει τη φύση γύρω από αυτούς τους μεγαλοπρεπείς φάρους, θεωρώντας ως πρόκληση την αποτύπωση των τοπίων.

«Δεν σχεδιάζω τα πλάνα μου εκ των προτέρων γιατί μου αρέσει να εκπλήσσομαι, όταν ανακαλύπτω ένα τοπίο για πρώτη φορά. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι ο καιρός και η απρόβλεπτη διάθεση του. Είναι συναρπαστικό να δούμε πώς μια μικρή τρύπα στο σύννεφο μπορεί να μετατρέψει ένα βαρετό μοτίβο σε κάτι που παγιδεύει το μάτι σας», διευκρίνισε για τη δουλειά του.

Στις σχετικές αναφορές για το νησί καταγράφονται συνολικά πέντε φάροι, ωστόσο κοιτώντας τις φωτογραφίες του ο Widmer, διαπίστωσε ότι ήταν έξι.

Όπως επισήμανε, στα κείμενα δεν αναφέρεται ο μικρότερος φάρος, τον οποίο έχει απαθανατίσει σε μια μοναδική εικόνα με το κύμα να ξεδιπλώνεται μπροστά ακριβώς του.

Πηγή: Fubiz / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.