ΝΕΑ

Μαύρο χιόνι έπεσε στη Ρωσία!

Συνέπειες της βαριάς ρύπανσης!

«Μαύρη μέρα» είδαν οι κάτοικοι των πόλεων Κισελιόφσκ (Kiselevsk) και Προκόπιφσκ (Prokopyevsk), στην περιοχή Κουσμπάς (Kuzbass) της Ρωσίας, οι οποίοι ξύπνησαν και βρήκαν τα πάντα σκεπασμένα με μαύρο χιόνι.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους προβληματισμένους πολίτες των δύο ρωσικών πόλεων, δείχνουν τη ζοφερή πραγματικότητα και τις συνέπειες από την ύπαρξη στην περιοχή ανθρακωρυχείου.

Η θέα αυτού του πρωτόγνωρου φαινομένου ανησύχησε τους ντόπιους για τον αέρα που αναπνέουν, καθώς συνειδητοποίησαν σε τι βαθμό έχει φτάσει η ρύπανση, ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που απευθύνθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ζητώντας να ασκηθούν πιέσεις στην Πολιτεία για τη λήψη μέτρων.

Ωστόσο, τοπικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα είναι πολύπλοκο. Ο αρμόδιος για τη βιομηχανία δήλωσε ότι επειδή η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στην περιοχή δεν έχει ποτέ υποστηριχθεί ιδιαίτερα, τα περισσότερα κτίρια εξακολουθούν να βασίζονται σε λέβητες θέρμανσης, συμβάλλοντας στη μεγάλη ρύπανση, μαζί με τα αυτοκίνητα.

Ο γενικός διευθυντής του εργοστασίου άνθρακα «Prokopievskaya» κοντά στο Prokopyevsk, δήλωσε ότι η εταιρεία του χρησιμοποιεί ειδικά παντζούρια που προστατεύουν την κοντινή πόλη από επικίνδυνα στοιχεία και δεν ευθύνεται για το μαύρισμα του χιονιού.

Οι ευθύνες, όπως είναι αντιληπτό, έχουν γίνει μπαλάκι, ωστόσο από κάπου ξεκινά αυτό το απίστευτο περιστατικό περιβαλλοντικής ρύπανσης που έκανε κυριολεκτικά το άσπρο μαύρο.

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: , , ,

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.