ΝΕΑ

Το χωριό που υποφέρει 17 χρόνια από αφόρητη μυρωδιά!

Και δεν βρίσκεται λύση!

Μια έντονη μυρωδιά από ψάρι κάνει τους κατοίκους του χωριού St. Mary’s, στη Νέα Γη του Καναδά, να κυκλοφορούν με μάσκες στο πρόσωπο ή να πηγαίνουν σε συγγενικά σπίτια, πιο μακριά, όταν η κατάσταση γίνεται αφόρητη.

Όσο και να φαίνεται περίεργο, ο λόγος είναι ένα εργοστάσιο επεξεργασίας σάλτσας θαλασσινών, το οποίο έκλεισε και άφησε πίσω του τεράστιες δεξαμενές με σάπια ψάρια, που προκαλούν την απίστευτη δυσοσμία, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Η ιστορία που ταλαιπωρεί αυτό το χωριό ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το 1990, όταν ένας Βιετναμέζος μετανάστης άνοιξε το εργοστάσιο «Atlantic Seafood Sauce», με στόχο να παράγει ένα είδος ζυμωμένης σάλτσας θαλασσινών που είναι πολύ δημοφιλής στη βιετναμέζικη κουζίνα.

Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά, αλλά μόλις 4 χρόνια μετά ο ιδιοκτήτης άρχισε να παραπονιέται ότι οι καναδικοί κανονισμοί «σκότωσαν» την επιχείρησή του.

Το 2000, ο καναδικός οργανισμός επιθεώρησης τροφίμων έλεγξε το εργοστάσιο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σάλτσα παραγόταν κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες.

Δύο χρόνια αργότερα, το εργοστάσιο έκλεισε, αλλά οι γιγάντιες δεξαμενές με ζυμωμένα κομμάτια ψαριών και σάλτσα θαλασσινών, παρέμειναν εκεί, προκαλώντας μια αφόρητη μυρωδιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν δράση από την Πολιτεία για να αντιμετωπιστεί το θέμα, καθώς εκτός από τη δυσοσμία υπάρχουν και κίνδυνοι για την υγεία τους.

Πριν από μερικά χρόνια, οι αρχές βρήκαν μια ιδιωτική εταιρεία πρόθυμη να πάει στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο και να καθαρίσει τα 150 δεξαμενές. Εντούτοις, το έργο σταμάτησε μετά από παρέμβαση περιβαλλοντικών οργανισμών γιατί έριχναν στον ωκεανό τοξικά υλικά καθαρισμού.

Από τότε, η κοινότητα των περίπου 400 κατοίκων προσπαθεί να βρει μια εναλλακτική λύση, καθώς άλλες εταιρείες ζητούν περισσότερα χρήματα από όσα θα μπορούσε να πληρώσει το χωριό, ένα ποσό που ξεπερνά τα 500.000 δολάρια.

Βίντεο CBC News

Πηγή: Oddity Central / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.