ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Βόρειο Σέλας πάνω από μυστηριώδη εγκατάσταση στην Αλάσκα

Μαγευτικό βίντεο παραπέμπει σε πίνακα.

Photo Credit Harun Mehmedinovic/SkyGlow Project

Στις πεδιάδες της απομακρυσμένης ανατολικής Αλάσκας βρίσκεται το HAARP ((High frequency Active Auroral Research Project), ένα πειραματικό πρόγραμμα, το οποίο έχει σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας για τη διέγερση και χρήση της κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των επικοινωνιών, αλλά ακόμη και την επιτήρηση.

Το HAARP δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με κοινή προσπάθεια από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το Ναυτικό των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Φέρμπανκς (UAF) και το DARPA (Υπηρεσία Αμυντικών Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων).

Photo Credit Harun Mehmedinovic/SkyGlow Project

Το πρόγραμμα έχει συνοδευτεί από συνωμοσιολογικές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες, αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων, θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας, την πρόκληση καιρικών φαινομένων, σεισμών και άλλα.

Photo Credit Harun Mehmedinovic/SkyGlow Project

Το 2019, το έργο SkyGlow από τον Χαρούν Μεχμεντίνοβιτς (Harun Mehmedinovic) και την ομάδα του, έγινε η πρώτη μη στρατιωτική οντότητα που μπόρεσε να φωτογραφίσει για ένα βράδυ τον υπέροχο νυχτερινό ουρανό και το βίντεο είναι το σπάνιο υλικό αυτής της προσπάθειας.

Σε αυτό εμφανίζεται ένας καθαρός ουρανός, καθώς η μέρα γυρίζει στη νύχτα. Ο στροβιλισμός των λαμπερών αστεριών είναι σχεδόν σαν την έναστρη νύχτα του Βαν Γκογκ.

Το SkyGlow είναι ένα έργο που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα και τους κινδύνους της αστικής φωτορύπανσης σε μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές σκοτεινού ουρανού στη Βόρεια Αμερική.

Photo Credit Harun Mehmedinovic/SkyGlow Project

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε καθαρά τα αστέρια και το Βόρειο Σέλας, αποδεικνύοντας ότι αυτοί οι παρθένοι νυχτερινοί ουρανοί έχουν επηρεαστεί ελάχιστα από τη φωτορύπανση.

Ο Μεχμεντίνοβιτς πραγματοποίησε τις λήψεις σε -34 βαθμούς Κελσίου, κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου χειμωνιάτικου σκοταδιού της Αλάσκας.

Ήταν τόσο πολύ το κρύο, που η φωτογραφική μηχανή έπρεπε να ζεσταθεί, για να δουλέψει.

SKYGLOWPROJECT.COM: HAARP BOREALIS from Harun Mehmedinovic on Vimeo.

Πηγή: Mother Nature Network / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.