ΝΕΑ

Πολικές αρκούδες χτυπούν τις πόρτες για φαγητό!

Απίστευτη εισβολή σε απομακρυσμένο οικισμό στη Ρωσία!

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στα ζώα είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς στον οικισμό Μπελούσια Γκούμπα (Belushya Guba), στο αρκτικό αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά (Novaya Zemlya), όπου πεινασμένες πολικές αρκούδες… ζητούν φαγητό από τους κατοίκους.

Δεν είναι αστείο, αλλά μια σκληρή πραγματικότητα, με την περιοχή να πολιορκείται από 52 αρκούδες όπως καταμετρήθηκαν από τα τέλη Δεκεμβρίου 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, με αναλογία αρκούδας προς άνθρωπο περίπου 1:38!

Αυτή η αύξηση των πολικών αρκούδων στην περιοχή είναι άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με τον τοπικό διοικητικό διευθυντή Ζινγκάσα Μουσίν (Zhigansha Musin), ο οποίος λέει ότι ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στα 35 χρόνια που ζει εκεί.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες των κατοίκων δείχνουν ότι οι αρκούδες έχουν κάνει τον οικισμό σπίτι τους και ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια.

Οι ειδικοί λένε ότι ο ένοχος πίσω από την ξαφνική εισροή αυτών των ανεπιθύμητων αρκούδων είναι η τήξη του θαλάσσιου πάγου που προκλήθηκε από την αλλαγή του κλίματος.

Στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya, οι πολικές αρκούδες μεταναστεύουν παραδοσιακά, καθώς ο πάγος θεωρείτο σταθερός. Αλλά, πλέον, έχει γίνει λιγοστός, γεγονός που τις εμποδίζει να βρουν την τροφή τους στην παγωμένη θάλασσα.

«Είναι σαν να πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο και να το βρίσκετε κλειστό», λέει ο καθηγητής Άντριου Ντερότσερ (Andrew Derocher) του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα. «Πού πηγαίνετε λοιπόν για φαγητό; Συνεχίζετε να περιπλάνιεστε μέχρι να βρείτε ένα εστιατόριο ανοιχτό»…

Το ανοιχτό εστιατόριο, στην περίπτωση αυτή, ήταν η Belushya Guba, με τη διαθεσιμότητα βρώσιμων σκουπιδιών που αποδεικνύονται μια ακαταμάχητη – αν και λιγότερο θρεπτική – εναλλακτική πηγή τροφής, εξηγούν οι κάτοικοι, οι οποίοι τα μεταφέρουν έξω από την πόλη παρασύροντας μακριά τις αρκούδες.

Πάντως, η Belushya Guba δεν είναι η πρώτη πόλη που πολιορκήθηκε από πολικές αρκούδες και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, καθώς επιταχύνεται το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική.

Πηγές: Siberian Times και Smithsonian / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.