ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κτίριο τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο!

Πρωτότυπη κίνησης διαμαρτυρίας.

Ο Πολωνός καλλιτέχνης Πιοτρ Γιανόφσκι (Piotr Janowski) έχει γίνει γνωστός για την μετατροπή κτιρίων και ολόκληρων μηχανών σε εγκαταστάσεις τρισδιάστατης τέχνης, καλύπτοντας τις επιφάνειες τους με στρώματα αλουμινόχαρτου.

Τώρα, ο καλλιτέχνης έκανε το ίδιο σε ένα κτίριο στην «καρδιά» της Βαρσοβίας που έχει εγκαταλειφθεί για χρόνια. Τυλίγοντας το παλιό αρχοντικό με αλουμινόχαρτο, ο καλλιτέχνης ελπίζει να τραβήξει την προσοχή στην έλλειψη οικονομικής στέγης στην πολωνική πρωτεύουσα παρά τον υψηλό αριθμό των κενών κτηρίων της πόλης.

Ο τελευταίος καμβάς του Janowski είναι το εγκαταλελειμμένο κτίριο που κατασκευάστηκε το 1870 και έχει επιζήσει από δύο πολέμους. Στόχος του είναι το συγκεκριμένο έργο να βοηθήσει την πόλη να προετοιμάσει ένα μελλοντικό αστικό σχέδιο που θα ωφελήσει όσους έχουν ανάγκη, διατηρώντας παράλληλα την αρχιτεκτονική ιστορία των γειτονιών.

«Πιστεύω ότι η εγκατάσταση μου θα μετατραπεί για μια στιγμή σε μια συμβολική ασημένια γέφυρα που θα συνδυάζει τα όνειρα του προπολεμικού παρελθόντος με τις σύγχρονες θετικές αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτή τη συναρπαστική περιοχή της Βαρσοβίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε συνεργασία με έναν ντόπιο άστεγο, ο οποίος ζει στο κτίριο, ο καλλιτέχνης ξεκίνησε την εγκατάσταση του καλύπτοντας την πρόσοψη με περισσότερα από 600 τετραγωνικά μέτρα αλουμινόχαρτου.

Με τη βοήθεια του άστεγου, της συζύγου του και περίπου 15 εθελοντών, κατάφερε να ολοκληρώσει το παράξενο έργο τέχνης σε, περίπου, 10 ημέρες.

Πηγή: Inhabitat / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.