ΕΡΕΥΝΑ

Τι είναι αυτή η «σακούλα σκουπιδιών» πάνω από τη Γη;

Οι αστρονόμοι έχουν προβληματιστεί με το μυστηριώδες αντικείμενο.

Εντοπίστηκε να περιστρέφεται σαν μια σακούλα σκουπιδιών που την παίρνει ο αέρας, περίπου 600 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, ακολουθώντας μια ακανόνιστη τροχιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστρονόμων η «σακούλα» είναι εξαιρετικά ελαφριά, σχεδόν ένα κιλό, αλλά έχει μήκος αρκετά μέτρα. Πιθανότατα είναι ένα κομμάτι από μεταλλικό φύλλο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν προέρχεται από κάποιον πύραυλο.

Το αντικείμενο που ονομάζεται «A10bMLz» λόγω της μικρής μάζας του είναι πολύ ευαίσθητο στην πίεση της ακτινοβολίας από τον Ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι η τροχιά της αλλάζει «χαοτικά» σε μια κλίμακα ημερών έως εβδομάδων, σύμφωνα με το σταθμό Northolt Branch Observatories (NBO) του Λονδίνου που το ανέλυσε.

Το αντικείμενο θα μπορούσε να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης και να καταστραφεί ή να συνεχίσει να πετάει γύρω από τον πλανήτη, με άγνωστες συνέπειες.

Τέτοια αντικείμενα έχουν εντοπιστεί και στο παρελθόν. Αλλά αυτή είναι η πρώτη που οι αστρονόμοι το βλέπουν να παρασύρεται σε μια τόσο μακρινή τροχιά.

Το «A10bMLz» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τηλεσκόπιο Σύστημα Τελευταίας Προειδοποίησης (ATLAS) της Χαβάης.

Δεν αποκλείεται να είναι ένα «διαστημικό σκουπίδι» που έμεινε από κάποιο αποστολή, καθώς υπολογίζεται ότι στο Διάστημα υπάρχουν 170 εκατομμύρια τέτοιων «σκουπιδιών».

Από αυτά μόνο 22.000 παρακολουθούνται, αφού τα θραύσματα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με ταχύτητες άνω των 27.000 χιλιομέτρων την ώρα, θα μπορούσαν να βλάψουν ή να καταστρέψουν τους δορυφόρους, όσο μικροσκοπικά και αν είναι.

Πηγή: Independed / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.