ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπίτι με καθρέφτες στις ελβετικές Άλπεις!

Αντανακλά το χιονισμένο τοπίο!

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Νταγκ Έιτκεν (Doug Aitken) έχει εγκαταστήσει ένα σπίτι σε στυλ ράντσο, το οποίο είναι επενδυμένο με καθρέφτες στα χιονισμένα βουνά του Gstaad (Γκστάαντ).

Η δομή έχει τον τίτλο «Mirage Gstaad ELEVATION 1049» καλύπτεται από καθρέφτες, αντανακλώντας το τοπίο, μέσα στο οποίο ενσωματώνεται και ουσιαστικά εξαφανίζεται.

Η δομή πρόκειται παραμείνει στην ορεινή της θέση για δύο χρόνια, τουλάχιστον, «αντανακλώντας και αλληλεπιδρώντας με το τοπίο κατά τις μεταβαλλόμενες εποχές».

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν ελεύθερα το κτίριο με τους καθρέφτες, το οποίο έχει ανοιχτή πόρτα. Το εσωτερικό είναι επίσης καλυμμένο με καθρέφτες, δημιουργώντας μια καλειδοσκοπική ατμόσφαιρα.

Η δομή διαμορφώνεται με βάση τα σπίτια στις φάρμες της Καλιφόρνιας που αναπτύχθηκαν στη δεκαετία του 1920 και του 1930 και ενσωματώνουν τις ιδέες του νεωτεριστικού αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright με τα παραδοσιακά σπίτια της αμερικανικής δύσης.

Ο Aitken έχει προηγουμένως εγκαταστήσει το Mirage στην έρημο έξω από το Palm Springs το 2017 και αργότερα μέσα σε μια πρώην κρατική τράπεζα στο Ντιτρόιτ.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, το «εντελώς γενικό» στυλ είναι οικείο ως το αρχέτυπο προαστιακό σπίτι του 20ου αιώνα στις ΗΠΑ.

Πηγή: De Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.