ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κολοσσιαίο γκράφιτι με την εξέλιξη των πουλιών!

Παρουσιάζονται 375 εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης…

Η καλλιτέχνης Τζέιν Κίμ (Jane Kim), δημιουργός του στούντιο Ink Dwell, πέρασε τρία χρόνια ζωγραφίζοντας μια κολοσσιαία τοιχογραφία 760 τετραγωνικών μέτρων, στο Εργαστήριο Ορνιθολογίας Κορνέλ (Cornell), στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης.

Το έργο της ονομάζεται «Τοίχος των Πουλιών» και περιλαμβάνει πτηνά σε πραγματικό μέγεθος, από μια μεγάλη γκρίζα κουκουβάγια στην Ευρώπη μέχρι την κοινή στρουθοκάμηλο, τοποθετημένα σε έναν παγκόσμιο χάρτη.

Το καθένα είναι μέρος μιας εκτεταμένης αφήγησης για τις ποικιλίες των πτηνών και τα 375 εκατομμύρια χρόνια της εξέλιξής τους πάνω στη Γη.

Ο «Τείχος των Πουλιών» ολοκληρώθηκε το 2015 και τώρα ένα βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Harper, το οποίο ονομάζεται «The Wall of Birds», παρουσιάζει τη δημιουργία του τεράστιου γκράφιτι.

Η Kim γράφει μεταξύ άλλων για το έργο της ότι «τίποτα τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ: μια τοιχογραφία που απεικονίζει όλες τις 243 σύγχρονες οικογένειες ζώντων πτηνών, πέντε νέες οικογένειες που είχαν εξαφανιστεί από το ανθρώπινο χέρι κατά τα τελευταία τριάντα χιλιάδες χρόνια, είκοσι ένας προϊστορικοί πρόγονοι τους»…

Από τα σκίτσα και τις μελέτες, βασισμένες σε επαφές και διαβουλεύσεις με τους εμπειρογνώμονες στο εργαστήριο Cornell, η Kim εκτιμά ότι «ζωγράφισε εύκολα και σχεδίαζε κατά μέσο όρο ένα πουλί την ημέρα».

Το βιβλίο βυθίζεται στις μοναδικές προκλήσεις της τοιχογραφίας, όπως η διασφάλιση ότι το έργο τέχνης δεν ήταν εντελώς κυριαρχούμενο από τα πιο επιδεικτικά αρσενικά πουλιά.

Αν και κάθε πουλί που ζει ακόμα, απεικονίζεται με ένα έντονο χρώμα, τα εξαφανισμένα εμφανίζονται σαν φαντάσματα. Οι πέντε σύγχρονες οικογένειες που εξαφανίστηκαν λόγω του κυνηγιού από τον άνθρωπο, είναι σε γκρι κλίμακα.

Μια διαδραστική διαδικτυακή έκδοση προσκαλεί τον θεατή σε μια πιο προσεκτική ματιά στις λεπτομέρειες του έργου, ενώ το βιβλίο διαθέτει ένα πανόραμα του πλήρους έργου τέχνης.

Βίντεο LabofOrnithology

Πηγή: Yperallergic / Photo Credit Ink Dwell και Harper Collins / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.