ΒΙΝΤΕΟ

Αναρωτηθήκατε πώς αλλάζουν λάστιχο σε ένα αεροπλάνο;

Παρακολουθήστε πώς το κάνουν οι μηχανικοί της Virgin Atlantic.

Ένα συναρπαστικό βίντεο δείχνει τρεις μηχανικούς να αντικαθιστούν το λάστιχο σε έναν από τους 18 τροχούς της Boeing 747, με ακρίβεια και ιδιαίτερη προσοχή.

Κάθε τροχός ζυγίζει σχεδόν 228 κιλά και έχει ύψος 142 εκατοστά. Τα ελαστικά γεμίζουν με άζωτο, καθώς ο απλός αέρας για τα λάστιχα των αυτοκινήτων θα παγώσει στα ύψη που ανεβαίνει το αεροπλάνο.

Το βίντεο καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ (Gatwick) του Λονδίνου, όπου τρεις από τους έμπειρους μηχανικούς της αεροπορικής εταιρείας έδειξαν σε δύο νεοπροσληφθέντες μαθητές πώς να αντικαθιστούν ένα λάστιχο.

Και παρόλο που οι τροχοί του αεροσκάφους είναι τεράστιοι, η διαδικασία της αντικατάστασής τους είναι πολύ παρόμοια με την αλλαγή τροχού σε αυτοκίνητο ή δίτροχο.

Έτσι, το πρώτο τους καθήκον είναι να χρησιμοποιήσουν έναν γρύλο για να σηκώσουν το σύστημα προσγείωσης. Μόλις ανασηκωθεί ο τροχός, ένας μηχανικός κάνει την εύκολη δουλειά να τον χαλαρώσει και να τον αφαιρέσει.

Ο παλιός τροχός οδηγείται μακριά από το αεροσκάφος, ενώ τοποθετείται ο νέος, ο οποίος δένεται με ασφάλεια.

Στη συνέχεια φουσκώνουν το νέο λάστιχο με άζωτο, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει την περισσότερη ώρα. Η βαλβίδα για να φουσκώνει το ελαστικό, είναι παρόμοια με τη βαλβίδα που χρησιμοποιείται σε ένα αυτοκίνητο.

Μόλις αντληθεί η σωστή ποσότητα αζώτου, αφαιρείται η σχετική βαλβίδα και το αεροπλάνο είναι έτοιμο να πετάξει στον επόμενο προορισμό του.

Η Virgin Atlantic λέει ότι η αλλαγή τροχών είναι μια από τις πιο συνηθισμένες εργασίες για τους μηχανικούς της, οι οποίοι εκτελούν επίσης ελέγχους μετά την πτήση, διορθώνουν τυχόν ελαττώματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πτήσης και βεβαιώνουν ότι όλα είναι για το επόμενο ταξίδι.

Βίντεο Virgin Atlantic

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.