ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η χιονισμένη «μυστηριώδης» έρημος!

Συναρπαστικές εικόνες από ένα ξεχωριστό τοπίο.

Η Ουκρανή φωτογράφος Βικτόρια Πορσέ (Viktoria Porsche) ζει στην Κίνα τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής της και έχει γοητευτεί από τη φυσική ομορφιά της χώρας.

Για τη φωτογραφική σειρά με τίτλο «Feel the sand IV, China», η Porsche ταξίδεψε με την οικογένεια της στην έρημο Μπαντέν Ζαράν (Badain-Jaran), η οποία είναι ένα μέρος της τεράστιας ερήμου Γκόμπι (Gobi) στη βόρεια Κίνα.

«Για να φτάσουμε σε αυτό το μέρος, έπρεπε να οδηγήσουμε πέντε ή έξι ώρες. Δεν ήξερα πραγματικά τι να περιμένω και ειδικά, δεν ήμουν πραγματικά προετοιμασμένη για το κλίμα και τις τοπικές συνθήκες. Η θερμοκρασία πέφτει μερικές φορές στους -35 βαθμούς Κελσίου, τα κινητά τηλέφωνα δεν δούλευαν και ήμασταν (με εξαίρεση μερικούς κατοίκους), τα μόνα ανθρώπινα όντα για πολλά χιλιόμετρα.

»Όταν πήγαμε εκεί τον Δεκέμβριο, ολόκληρη η περιοχή ήταν κλειστή για τους τουρίστες. Αλλά καθώς μιλώ κινέζικα, ήμασταν σε θέση να βρούμε έναν τοπικό οδηγό, έναν ειδικό στην ανακάλυψη αυτής της περιοχής», λέει η φωτογράφος, περιγράφοντας την περιπέτεια της, για να τραβήξει τις εξαιρετικές εικόνες.

Η έρημος Badain Jaran στην Εσωτερική Μογγολία, είναι τρίτη μεγαλύτερη στην Κίνα και καλύπτει μια έκταση 49.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Εκεί βρίσκονται οι ψηλότεροι αμμόλοφοι της Γη, που φτάνουν σε ύψος τα 500 μέτρα, αλλά και πάνω από 100 λίμνες, πολλές από τις οποίες είναι αλμυρές και γίνονται πολύχρωμες από τα φύκια και τα οστρακοειδή που ζουν σ΄ αυτές. Οι Μογγόλοι τις αποκαλούν «μυστηριώδεις»!

Μυστήριο, όμως, είναι και το «τραγούδι» των αμμόλοφων. Πρόκειται για έναν δυνατό και μακρόσυρτο ήχο, που διατηρείται για περισσότερο από ένα λεπτό.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε σεισμικά κύματα, τα οποία μεταφέρουν ένα ηλεκτροστατικό φορτίο και οδηγούν σε χαμηλής συχνότητας βουητό, που μπορεί να ακούγεται διαφορετικά ανάλογα με τον αμμόλοφο.

 

Πηγή: Fubiz / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.