ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παλιά σπίτια που χάνονται

Νοσταλγικές εικόνες από μια αρχιτεκτονική, η οποία καταρρέει.

Ο Μάικλ Ίστμαν (Michael Eastman) έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους καλλιτέχνες φωτογράφους στον κόσμο, παρότι είναι αυτοδίδακτος.

Επί πέντε δεκαετίες απαθανατίζει εσωτερικούς χώρους και προσόψεις κτιρίων σε πόλεις τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, όπως η Αβάνα, το Παρίσι, η Ρώμη και η Νέα Ορλεάνη, εστιάζοντας τον φακό του στην καταρρέουσα αρχιτεκτονική, που παρασύρεται από τις σύγχρονες τάσεις.

Ο Eastman είναι περισσότερο αναγνωρισμένος για τις αρχιτεκτονικής μορφής εξερευνήσεις του σε όλο τον κόσμο, αλλά και τις εικόνες της φθοράς, που δημιουργούν μυστηριώδεις αφηγήσεις για το χρόνο και τον τόπο.

Οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονται από την ακρίβεια και την ιδιαιτερότητα τους, καθώς θέλει να συλλάβει την ατμόσφαιρα του μνημείου, αλλά και του έντονου χρώματος των εσωτερικών χώρων.

Οι εικόνες είναι επικεντρωμένα σε κτίρια που θα γκρεμιστούν ή θα ανακαινιστούν. «Αυτά τα άδεια δωμάτια είναι πραγματικά πορτρέτα των ανθρώπων που κατοικούσαν», επισημαίνει ο Eastman.

«Είναι στο χέρι μας, όσοι τα βλέπουμε, να υπολογίσουμε από τη διάταξη των επίπλων, τα είδη των πραγμάτων που είχαν επιλέξει οι ιδιοκτήτες να τους περιβάλλουν, την κατάσταση του σπιτιού, ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας πορτρέτο για το ποιος είναι ή ήταν αυτός που έμενε εκεί».

Πηγή: Designboom / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.