ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Ξενοδοχείο σε λατομείο

Η απόλυτα φουτουριστική κατασκευή.

Άνοιξε τις πύλες του του ξενοδοχείο Shimao Wonderland Intercontinental, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σονγκγιάνγκ (Songjiang), περίπου 35 χλμ από το κέντρο της Σαγκάης.

Το ξενοδοχείο είναι φτιαγμένο μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο βάθους 88 μέτρων, με 16 ορόφους στην πλαγιά του λατομείου, εκ των οποίων οι δύο είναι βυθισμένοι σε τεχνητή λίμνη.

Σε αυτούς τους δύο ορόφους υπάρχουν ένα εστιατόριο και αρκετά υπνοδωμάτια, τα οποία έχουν το προνόμιο να βλέπουν σε ένα υποβρύχιο ενυδρείο, ενώ πισίνες και άλλες συνεδριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην όχθη της λίμνης.

Σχεδιασμένο από το στούντιο Jade + QA το Shimao Wonderland Intercontinental διαθέτει συνολικά 337 δωμάτια και χρειάστηκε 12 χρόνια για την κατασκευή του.

Το κτίριο που είναι χτισμένο σε χαλύβδινο σκελετό «ακουμπάει» στην πλευρά του γκρεμού και στην επιφάνεια του εδάφους βρίσκονται μόνο οι δύο από τους συνολικά 16 ορόφους.

Τα δωμάτια είναι «τυλιγμένα» γύρω από τους τοίχους του λατομείου, με δομή που παραπέμπει σε «γυάλινο καταρράκτη», στον οποίο βρίσκονται οι ανελκυστήρες παρατήρησης και πρόσβασης σε όλους τους ορόφους.

Το κτίριο διαθέτει τρία βασικά στοιχεία: Τον «πράσινο λόφο», δηλαδή τον διώροφο θόλο πάνω από το έδαφος, τους «κρεμαστούς κήπους» στις πλευρές του, και τον κεντρικό «γυάλινο καταρράκτη».

Οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου βρίσκονται πάνω και κάτω από τα επίπεδα των δωματίων. Οι δύο όροφοι πάνω από το έδαφος περιλαμβάνουν τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, εστιατόριο και συνεδριακές εγκαταστάσεις.

Πηγή: Dee Zeen / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.