ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Εκθεσιακό κέντρο σαν μεσαιωνικό κάστρο!

Επιβλητική κατασκευή σε πόλη της Κίνας.

Το «Tianjin Binhai Exploratorium» είναι ένα κτίριο 33.000 τετραγωνικών μέτρων στην Τιεντσίν (Tianjin) και όπως λένε οι αρχιτέκτονες, το κτίριο απηχεί «στο παρελθόν, το παρόν και στο μέλλον της πόλης».

Η κατασκευή του διήρκεσε πέντε χρόνια από την εταιρεία Bernard Tschumi Architects, σε συνεργασία με το Tianjin Urban Planning and Design Institute (TUPDI).

Το «Exploratorium» θα λειτουργεί σαν μουσείο, παρουσιάζοντας από το βιομηχανικό παρελθόν του Tianjin μέσω σύγχρονης τεχνολογίας μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων θεαματικών ενοτήτων για τη διαστημική έρευνα.

Ακόμα, θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, καθώς αίθουσες τέχνης, γραφεία, χώρους εστιατορίων και καταστημάτων.

Μια σειρά τεράστιων κώνων δημιουργεί μεγάλα δωμάτια σε όλο το μουσείο, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με το μέγεθος τους, μοιάζοντας με πύργους ενός κάστρου!

Το επίκεντρο του εκθεσιακού συγκροτήματος είναι το μεγάλο λόμπι, ένας κώνος που παρέχει πρόσβαση σε όλα τα δημόσια μέρη του κτιρίου. Αυτός ο τεράστιος κώνος συνδέεται με όλους τους γύρω χώρους και επιτρέπει στους επισκέπτες να πηγαίνουν σε κάθε άκρο του κτιρίου.

Οι κώνοι παρέχουν ομοιόμορφο φυσικό φως στους χώρους των γκαλερί και μειώνουν τα φορτία ενέργειας που απαιτούνται για τον τεχνητό φωτισμό.

Οι κωνικές τους φόρμες συγκεντρώνουν επίσης ζεστό αέρα, ο οποίος στη συνέχεια διοχετεύεται έξω από το κτήριο το καλοκαίρι ή πίσω στις αίθουσες τον χειμώνα.

Πηγή: Arch Daily / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.