ΖΩΗ

Το κασκόλ της καθυστέρησης!

Κάθε χρώμα δείχνει πόσο άργησαν δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς!

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε η Γερμανίδα Κλόντια Βέμπερ (Claudia Weber), η οποία ταξιδεύει συχνά από την πόλη Μούσμπουργκ (Moosburg), όπου ζει στην εξοχή της Βαυαρίας, προς το Μόναχο.

Λόγω των επισκευών που ξεκίνησαν το 2018, η μεταφορά των επιβατών δεν γινόταν με το τρένο, αλλά με λεωφορεία, τα οποία συχνά καθυστερούσαν για 30 λεπτά ή περισσότερο.

Η Weber αποφάσισε να «καταγράφει» καθημερινά τα προβλήματα της μετακίνησης της, μεταφέροντας τις καθυστερήσεις σε ένα πλεχτό κασκόλ.

Κάθε βράδυ μετά την επιστροφή της στο σπίτι πρόσθετε δύο νέες σειρές στο κλωστοϋφαντουργικό της έργο, μία για κάθε κατεύθυνση.

Γκρι νήμα χρησιμοποιούσε για καθυστέρηση κάτω από πέντε λεπτά, ροζ για αναμονή έως και 30 λεπτά, και λαμπερό κόκκινο για καθυστέρηση που ξεπερνούσε τη μισή ώρα.

Στο κασκόλ της έδωσε και όνομα, «κασκόλ σιδηροδρομικής καθυστέρησης», η εικόνα του οποίου έγινε viral μετά τη δημοσίευση της στο Twitter, από την κόρη της Σάρα.

Μετά από αυτό, το κασκόλ βγήκε σε πλειστηριασμό στο eBay, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την «Bahnhofs Mission», μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει βοήθεια στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, και πωλήθηκε για 7.550 ευρώ.

Η Weber παραμένει πιστή επιβάτης στο τρένο Μόναχο-Μούσμπουργκ, και επειδή πιστεύει ότι οι καθυστερήσεις δεν θα λείπουν και το 2019, ξεκίνησε και πάλι να πλέκει ένα νέο κασκόλ.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.