ΒΙΝΤΕΟ

Μετεωρίτης χτύπησε το κόκκινο φεγγάρι!

Την πρόσκρουση βιντεοσκόπησε ερασιτέχνης αστρονόμος.

Κάτι απίστευτο συνέβη κατά την σούπερ έκλειψη της Σελήνης στις 21 Ιανουαρίου 2019. Την ώρα που το κόκκινο φεγγάρι δέσποζε στον ουρανό, έπεσε πάνω του ένας μετεωρίτης!

Στο βίντεο που τράβηξε ο ερασιτέχνης αστρονόμος με την επωνυμία Deep Sky Dude, στο Τέξας, φαίνεται η πτώση του μετεωρίτη, σαν ένα μικρό φωτάκι που αναβοσβήνει, στο κάτω μέρος του φεγγαριού.

Ο Χοσέ Μαρία Μαδιέδο (Jose Maria Madiedo) από το Πανεπιστήμιο της Ουέλβα (Huelva), στην Ισπανία επιβεβαίωσε ότι ο πρόσκρουση ήταν γνήσια και δεν είχε γίνει κάποιο μοντάζ στο σπάνιο αυτό βίντεο.

Για χρόνια, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του επιθυμούσαν να παρατηρήσουν μια πτώση μετεωριτών στο φεγγάρι κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης, αλλά η φωτεινότητα αυτών των γεγονότων έκανε δύσκολες τις συνθήκες καταγραφής.

Όπως λένε οι αστρονόμοι, μετεωρίτες έχουν βιντεοσκοπηθεί να πέφτουν στη Σελήνη, ποτέ όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο στη διάρκεια μιας έκλειψης.

Μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί κρατήρες στην επιφάνεια του φεγγαριού, αλλά όταν προσδιοριστεί το σημείο, η NASA θα στείλει διαστημικό όχημα για φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια πρόσκρουση μετεωρίτη μπορεί να δημιουργήσει έναν κεντρικό και ίσως δευτερεύοντες κρατήρες από τα συντρίμμια του.

Όμως, εκτιμάται ότι ο μετεωρίτης πρέπει να ήταν μικρός, βάρος περίπου 10-12 κιλών, με αποτέλεσμα ο όποιος κρατήρας να είχε διάμετρο γύρω στα 10 μέτρα.

Βίντεο Deep Sky Dude

Πηγή: Kottke / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.