ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο από 3D εκτυπωτή!

Είναι διπλάσια από όλες τις προηγούμενες.

Στη συνοικία Μπάοσαν (Baoshan), στη Σαγκάη, στην Κίνα, έγινε η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου από 3D εκτυπωτή, με μοναδικό υλικό το τσιμέντο.

Το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Σου Γουέιγκο (Xu Weiguo) της σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά ( Tsinghua), τη «Zoina Land Joint Research Center For Digital Architecture»(JCDA), μαζί με την εταιρία διαχείρισης επενδύσεων.

Η τρισδιάστατη εκτυπωμένη γέφυρα έχει μήκος 26,3 μέτρα και πλάτος 3,6 μέτρων. Στην ανάπτυξη της δομής, η ομάδα ακολούθησε το σχέδιο της αρχαίας πέτρινης γέφυρας Αντζί (Anji), η οποία θεωρείται η παλαιότερη με σχήμα αψίδα του κόσμου και κατασκευάστηκε πριν από 1.400 χρόνια.

Η ομάδα JCDA έκανε αρκετές δοκιμές με μικρότερα μοντέλα, προκειμένου να διαπιστώσει τις αντοχές της γέφυρας στο βάρος και στις δονήσεις, κατά τη μετακίνηση των πεζών.

Η γέφυρα διαθέτει ένα σύστημα με ενσωματωμένες τεχνολογίες παρακολούθησης, το οποίο περιλαμβάνει αισθητήρες δόνησης και παρακολούθησης τάσεων υψηλής ακρίβειας, που μπορεί να συλλέγει δεδομένα δύναμης και παραμόρφωσης της γέφυρας σε πραγματικό χρόνο.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από δύο συστήματα 3D εκτύπωσης με ρομποτικό βραχίονα σε διάστημα 450 ωρών. Χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση εκτύπωσης, υψηλή ακρίβεια χύτευσης και υψηλή σταθερότητα σε παρατεταμένη λειτουργία.

Πηγή: Desingboom / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.