ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Η παραμυθένια πολιτεία των άδειων κάστρων!

Το σχέδιο που έπεσε πάνω στην κρίση…

Το Μπουρτζ Αλ Μπαμπάς (Burj Al Babas) είναι μια εκπληκτική καστρόπολη βγαλμένη από ταινίες του Ντίσνεϊ, κατασκευασμένη στην βορειοδυτική Τουρκία,  στην περιοχή Μπολού ( Bolu).

Τα 732 πολυτελή μίνι κάστρα προορίζονταν για Άραβες αγοραστές, οι οποίοι ήδη είχαν καταβάλει τις προκαταβολές για την αγορά των κατοικιών, κάθε μία από τις οποίες κοστίζει πάνω από 500.000 δολάρια. Αλλά, όλα πήγαν στραβά.

Η κρίση στην Τουρκία οδήγησε τον όμιλο Sarot που κατασκευάζει τα κάστρα, σε αίτηση πτώχευσης, ενώ οι αγοραστές έκαναν πίσω στην αγορά λόγω μιας κάμψης στην τιμή του πετρελαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καστροπολιτεία κόστισε 205 εκατομμύρια δολάρια, και οι κατασκευαστές εισέπραξαν μόλις 80 εκατομμύρια.

Οι εκπληκτικές λευκές βίλες με τη μαύρη οροφή, οι οποίες φέρνουν το Χόλιγουντ στη μέση του πουθενά, άρχισαν να κατασκευάζονται το 2014 σε μια κοιλάδα κάτω από λόφους που καλύπτονται από πεύκα.

Σήμερα οι περισσότερες είναι ημιτελείς, ενώ δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του εμπορικού κέντρου, το οποίο έχει προγραμματιστεί.

Πάντως, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τις νομικές εμπλοκές, ο όμιλος Sarot ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο μέσα στο 2019.

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.