ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το ανάποδο σπίτι!

Όλα ήρθαν τα πάνω κάτω!

Το πιο παράξενο σπίτι… ανατρέπει ό,τι γνωρίζετε και έχει κατασκευαστεί το 2008 στο παραθαλάσσιο θέρετρο Τρεσενχάιντ (Trassenheide) στο νησί Ούζεντομ στη Βαλτική, κοντά στις ακτές της Πομερανίας, στη Γερμανία.

Πίσω από αυτό τα ανάποδο σπίτι (Upside-Down House) βρίσκονται οι Πολωνοί αρχιτέκτονες Κλόντιους Γκόλος (Klaudiusz Golos) και Σεμπάστιαν Μίκιτσιουκ (Sebastian Mikiciuk), οι οποίοι το έχτισαν ως μέρος ενός έργου, το οποίο ονομάζεται Die Welt Steht Kopf («The World Uppside Down»).

Σκοπός αυτής της καλλιτεχνικής ενότητας ήταν να δώσει στους επισκέπτες διαφορετική άποψη των καθημερινών πραγμάτων, αν τα πράγματα έρχονταν τα πάνω κάτω.

Στο σπίτι του Trassenheide, το μόνο πράγμα που δεν ανατρέπεται είναι οι εξωτερικές σκάλες οι οποίες οδηγούν στη σοφίτα που χρησιμεύει ως είσοδος στο ισόγειο.

Στο εσωτερικό του κτιρίου τα πάντα είναι ανάποδα. Καναπέδες, έπιπλα κουζίνας, φυτά σε γλάστρες και πίνακες ζωγραφικής είναι όλοι αναποδογυρισμένα σε αυτόν τον… ανατρεπτικό κόσμο, που κρέμεται πάνω από εσάς καθώς στέκεστε στην οροφή!

Μέσα στο μπάνιο, σχεδόν περιμένετε να έρχεται… νερό από την αναποδογυρισμένη τουαλέτα. Ακόμα και οι κουρτίνες είναι καρφωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σε κάνουν να σκεφτείς ότι η βαρύτητα έχει εξαφανιστεί.

Σαν να μην ήταν αρκετά αποπροσανατολιστικό το δημιούργημα, ολόκληρο το κτίριο είναι χτισμένο και σε κλίση 6%. Από έξω, αυτό δίνει την εντύπωση ότι το σπίτι κάπως έπεσε στο έδαφος και στάθηκε στην οροφή του.

Με την ολοκλήρωσή της, η κατοικία κέρδισε τη μεγάλη τιμή να γίνει το πρώτο ανάποδο σπίτι που χτίστηκε στη Γερμανία.

Βίντεο Tobi Lang

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.