ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μυστηριώδη γλυπτά καλυμμένα με βρύα!

Μορφές που μοιάζουν με ξωτικά του δάσους.

Η λαϊκή παράδοση με τις αφηγήσεις για γοητευτικές νεράιδες, ξωτικά και άλλους θρύλους, μετατρέπεται σε μια ιδιόρρυθμη τέχνη από τον Φινλανδό γλύπτη Κιμ Σίμονσον (Kim Simonsson).

Τα έργα του επικαλούνται αυτούς τους μαγικούς κόσμους και βρίσκονται κρυμμένα ανάμεσα στα δέντρα του δάσους. Τα καταπράσινα παιδιά τα οποία απεικονίζονται, έχουν διάφορες μορφές και κυριαρχούν στο τοπίο.

Εμπνευσμένος από τη σκανδιναβική λαογραφία, ο Simonsson τοποθετεί τα γλυπτά σε φυσικά περιβάλλοντα και φωτογραφίζει ώστε οι εικόνες των ανθρώπων με τα βρύα (Moss People) να παραπέμπουν σε διάφορες ιστορίες.

Ο Simonsson άρχισε να δημιουργεί τα γλυπτά του στην παιδική ηλικία, σχηματίζοντας ρεαλιστικούς χαρακτήρες με το χιόνι, κόντρα στους συμβατικούς χιονάνθρωπους των φίλων του.

Όταν μεγάλωσε, ανέπτυξε περαιτέρω τα ταλέντα του, και τελικά σπούδασε σε μια σχολή καλών τεχνών. Το παράξενο είναι ότι πήγαινε για το τμήμα της ζωγραφικής, αλλά η αίτηση του ήταν εκπρόθεσμη και έγινε δεκτός στο τμήμα κεραμικών και γυαλιού, που ήταν ο προθάλαμος για τη γλυπτική.

Σύντομα συνειδητοποίησε τη δυνατότητα αφήγησης μιας ιστορίας μέσω των αγαλμάτων αυτών των παραμυθένιων πλασμάτων, τα οποία τοποθετεί στο δάσος, ώστε να συνδέονται με το περιβάλλον.

Τα γλυπτά του Simonsson κατασκευάζονται αρχικά με πηλό αργυροχρυσοχόου και στη συνέχεια ψήνονται σε κλίβανο και ζωγραφίζονται με ίνες από νάιλον οι οποίες δημιουργούν το έντονο πράσινο χρώμα τους.

Πηγή: Treehugger / Photo Credit Jefunne Gimpel / ΕπιμέλειαSnoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.