ΝΕΑ

Φωτεινές διαφημίσεις από το Διάστημα!

Μεγαλεπήβολο σχέδιο ρωσικής εταιρείας.

Η εταιρεία StartRocket παρουσίασε το βραχυπρόθεσμο σχέδιο της, το «Orbital Display», για προβολή φωτεινών διαφημίσεων από το Διάστημα, μέσω δορυφόρων χαμηλής τροχιάς και στόχο ένα «δυνητικό κοινό 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων»!

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει μικρούς δορυφόρους, οι οποίοι θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη σε απόσταση 400-500 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Κάθε δορυφόρος θα έχει ένα ενιαίο πτυσσόμενο πάνελ για να αντικατοπτρίζει το φως του ήλιου, σχηματίζοντας ένα μόνο εικονοστοιχείο στην γιγαντιαία νυχτερινή απεικόνιση, η οποία θα έχει μήκος 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων!

Η StartRocket ισχυρίζεται ότι έχει ξεπεράσει τα τεχνικά ζητήματα γύρω από την κατασκευή των μικρών δορυφόρων, τους οποίους σχεδιάζει να τους εκτοξεύσει μέχρι το 2020, προβάλλοντας διαφημίσεις από το 2021.

Ο λόγος για το χάσμα των 12 μηνών είναι ασαφής, όπως και το κόστος εμφάνισης μιας διαφήμιση σε τροχιά γύρω από τη Γη.

«Είμαστε κυβερνώμενοι από μάρκες και εκδηλώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Βλαντ Σίτνικοφ (Vlad Sitnikov). «Θα ζήσουμε στο Διάστημα, και η ανθρωπότητα θα αρχίσει να προβάλει εκεί τον πολιτισμό της. Οι πιο επαγγελματίες και πεπειραμένοι πρωτοπόροι θα το κάνουν καλύτερα για όλους».

Το «Orbital Display» θα προγραμματιστεί να εμφανίζει εταιρικά λογότυπα έξι λεπτών 3-4 φορές την ημέρα.

Ωστόσο, η οθόνη δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί, χρηματοδοτηθεί ή εγκριθεί, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία η οποία είναι πιθανόν να αποδειχθεί σχεδόν αδύνατη, δεδομένης της τεράστιας γραφειοκρατίας, των κανονισμών και των προτύπων όσον αφορά τη διεθνή διαφήμιση.

Οι αστρονόμοι, τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες,  έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την παγκόσμια φωτορύπανση, αντιδρώντας  έντονα και με φρίκη στην  πρόταση να παραδοθεί ο ουρανός στους διαφημιστές.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι στο επιλεγμένο ύψος οι δορυφόροι με τις διαφημίσεις θα αποσυντεθούν και θα καούν από την ατμόσφαιρα σε διάρκεια ενός έτους.

Το σχέδιο αυτό είναι το δεύτερο παράξενο εγχείρημα που αφορά στο Διάστημα, καθώς έχει προηγηθεί η πρόταση μιας πόλης στην Κίνα για την πτήση ενός τεχνητού φεγγαριού σε τροχιά, για να αντικαταστήσει τα φώτα στους δρόμους!

the orbital display in action from Vlad Sitnikov on Vimeo.

Πηγή: Russia Today / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.