ΤΟΠΟΙ

Τα τρένα με τις ορτανσίες!

Μοναδικό τοπίο στην Ιαπωνία!

Τα «τρένα ορτανσίες», όπως τα λένε οι ντόπιοι, αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες που πηγαίνουν στον ορεινό σιδηρόδρομο Χακόνε Τοζάν (Hakone Tozan), στις αρχές κάθε καλοκαιριού, για να θαυμάσουν το εντυπωσιακό θέαμα.

Η σιδηροδρομική γραμμή βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Ονταγουάρα (Odawara) και Hakone και από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο μετατρέπεται σε ένα πανέμορφο τούνελ από πολύχρωμες, διαφόρων ειδών, ορτανσίες.

Το καλύτερο σημείο για να θαυμάσει κανείς το τοπίο, θεωρείται ένα τμήμα του σιδηροδρόμου μήκους 16 χιλιομέτρων μεταξύ του σταθμού Χακόνο Γιουμότο (Hakone Yumoto) και του σταθμού Σόουνζαν (Sōunzan).

Εκεί, χιλιάδες φυτά ορτανσίας βρίσκονται δεξιά και αριστερά της διαδρομής, μέχρι το τρένο να φτάσει στο μέγιστο ύψος των 750 μέτρων, όπου οι επιβάτες έχουν εκπληκτική θέα.

Μάλιστα, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, λόγω του υψομέτρου, παρατείνουν τη ζωή των λουλουδιών μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Οι ορτανσίες λέγεται ότι φυτεύτηκαν τη δεκαετία του 1970 από τους σιδηροδρομικούς εργάτες για να αντικαταστήσουν την άγρια ​​βλάστηση που αναπτύσσεται κατά μήκος των διαδρομών.

Καθώς εξαπλώθηκαν με τα χρόνια, τα άνθη έγιναν σημείο ενδιαφέροντος για τους ντόπιους και τους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Οι υπάλληλοι των τρένων τα φροντίζουν ιδιαίτερα, επιδιώκοντας να διατηρούν τις ορτανσίες σε καλή κατάσταση ώστε να εξασφαλίζουν τη μακροζωία τους και στις επόμενες εποχές.

Η περιποίηση ξεκινά κατά τις τελευταίες εβδομάδες του Μαΐου καθώς οι εργαζόμενοι φυτεύουν νέα λουλούδια και κλαδεύουν τους παλαιότερους θάμνους. Οι ορτανσίες θεωρούνται σκληρά πολυετή φυτά και είναι σχετικά εύκολο να τα φροντίζουν.

Πηγές: Atlas Obscura και Nippon / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.