ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παλιά βιβλία αποκτούν δεύτερη ζωή

Μετατρέπονται σε έργα τέχνης!

Ο ζωγράφος Μάικ Στίλκι (Mike Stilkey) από το Λος Άντζελες χρησιμοποιεί παλιά βιβλία που προορίζονταν για καταστροφή, σαν καμβάδες για τις τεράστιες καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις του.

Συνεργάσθηκε με τοπικές βιβλιοθήκες και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό βιβλίων, τα οποία στοιβάζει το ένα πάνω στο άλλο και ζωγραφίζει στα εξώφυλλα και τις ράχες τους.

Οι στοίβες του αποτελούνται από εκατοντάδες βιβλία και ορισμένες από αυτές έχουν ύψος πολλών μέτρων, κυριαρχώντας στον χώρο που επιλέγει για την καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Με συνδυασμό μολυβιών, χρωμάτων και βερνικιών, ζωγραφίζει τους ζωηρούς χαρακτήρες του. Τα χρώματα, τα μεγέθη και οι τίτλοι προσφέρουν μοναδικά μείγματα φόντου για χορευτικά ζευγάρια, αιλουροειδή, πουλιά ή ποδηλάτες.

Ο Stilkey χρησιμοποιεί φανταχτερά χρώματα και ανθρωπόμορφα ζώα, για να προσδώσει μια αίσθηση διαχρονικής παραξενιάς στους πίνακές του, που έχουν εκτεθεί σε όλες τις ΗΠΑ.

Ο καλλιτέχνης ταξίδεψε επίσης σε διάφορες χώρες, για να δημιουργήσει εγκαταστάσεις που αφορούν συγκεκριμένες τοποθεσίες, ανάμεσα στις οποίες στη Νότια Κορέα, την Ιταλία, την Ελβετία, την Κίνα και στις Φιλιππίνες.

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.