ΤΟΠΟΙ

Μυστηριώδης λίμνη με νερό σαν αίμα!

Την περιβάλλουν θρύλοι αιώνων!

Ένα από τα αξιοθέατα της Χιλής που έμενε επί χρόνια κρυμμένο μυστικό, είναι η κόκκινη λιμνοθάλασσα στη βόρεια περιοχή της Καμίνα (Camina), 147 χιλιόμετρα από την πόλη Ικίκε (Iquique), περίπου 3,700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το νερό της λιμνοθάλασσας είναι τόσο έντονο κόκκινο που φαίνεται σαν αίμα ή μελάνι. Η λίμνη ήταν γνωστή στους ντόπιους, αλλά δεν υπάρχει στους χάρτες, και είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και η Εθνική Υπηρεσία Τουρισμού δεν την περιελάμβανε στους προορισμούς των τουριστών μέχρι το 2009.

Αυτή η περιοχή έχει ιστορικά κατοικηθεί από τους αρχαίους ιθαγενείς των Άνδεων, τους Αϊμάρας (Aymaras), οι οποίοι προϋπήρχαν των Ίνκας και κατάφεραν επί αιώνες να διατηρήσουν τα μυστικά και τους μύθους, που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με τις δοξασίες τους, το κόκκινο χρώμα της λίμνης οφείλεται σε μυστηριώδεις προαιώνιες κατάρες οι οποίες επηρεάζουν αυτούς που πλησιάζουν στα νερά της.

Αυτός είναι ο λόγος γιατί κανείς δεν ξέρει πού είναι ακριβώς, καθώς δεν εμφανίζεται στους χάρτες. Η εξαφάνιση χιλιάδων Aymaras αποδίδεται επίσης σε αυτή τη λίμνη επειδή έπιναν από τα νερά της.

Η όμορφη κόκκινη λιμνοθάλασσα περιβάλλεται από δύο άλλες λίμνες κίτρινου και πράσινου νερού για τις οποίες οι ιθαγενείς πίστευαν ότι φουσκώνουν, όταν περιβάλλονται από εχθρικούς ανθρώπους.

Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, το κόκκινο χρώμα της λίμνης δεν οφείλεται σε δαίμονες και κατάρες, αλλά στα διαφορετικά είδη φυκιών που ζουν στα βάθη της, όπως συμβαίνει και σε δεκάδες άλλες λίμνες σε όλον τον πλανήτη.

Πηγή: Charismatic Planet / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.