ΝΕΑ

Φώκιες βγήκαν στην στεριά!

Κάποιες έπεσαν θύματα τροχαίων.

Ένας σπάνιο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι της μικρής πόλης Ρόνιτγκτον (Roddickton), στη Νέα Γη του Καναδά. Δεκάδες φώκιες γλιστρούσαν πάνω στους χιονισμένους δρόμους, σε μια απόσταση 6-8 χιλιομέτρων μακριά από την ακτή του ωκεανού.

Σύμφωνα με τον με τον τοπικό οδηγό αλιείας και ιδιοκτήτη μπαρ Μπρέντο Φιτζπάτρικ (Brendon FitzPatrick), ο οποίος ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο στο Twitter, η πιθανότερη αιτία είναι οι φώκιες να έχασαν τον δρόμο τους, κυνηγώντας ψάρια κοντά στις παγωμένες ακτές.

Ο FitzPatrick τις υπολόγισε γύρω στις 40 και όπως έγραψε ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός φώκιας που έχει δει ποτέ στην περιοχή.

«Στην αρχή, ήταν κάπως επιθετικές», δήλωσε η Σέιλα Φιτζέραλντ (Sheila Fitzgerald), δήμαρχος του Roddickton, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ηρέμησαν.

Αξιωματούχοι από το Τμήμα Αλιείας και Ωκεανών του Καναδά (DPO) δήλωσαν ότι υπάρχουν λίγοι υπεράκτιοι πάγοι κοντά στη βορειοανατολική Νέα Γη φέτος, ενδεχομένως λόγω της σημαντικής τήξης της Αρκτικής.

Με περιορισμένους θαλάσσιους πάγους για να ξεκουραστούν, οι φώκιες μπορούν να πλησιάσουν πιο κοντά στην ακτή, γεγονός που τις καθιστά πιο ευάλωτες σε ρεύματα που οδηγούν στην ενδοχώρα και να κολλήσουν στη στεριά.

Οι αξιωματούχοι του DPO πήγαν στην πόλη για να ανταποκριθούν στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να κάνουν τις φώκιες να επιστρέψουν στη θάλασσα, καθώς ήδη δύο από αυτές έχουν χτυπηθεί από αυτοκίνητα.

Στόχος ήταν να ανοίξουν διόδους σπάζοντας τους πάγους, ώστε οι φώκιες να βρουν τον δρόμο, για να γυρίσουν στον ωκεανό.

Πηγή: Live Science / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.