ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λίβανος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!

Εικόνες που δεν έχουν σχέση με τον πόλεμο και την καταστροφή!

Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες δείχνουν την ομορφιά μιας χώρας της Μέσης Ανατολής που έχει συνδεθεί με τον όλεθρο του πολέμου, ο οποίος διήρκεσε 15 χρόνια, από το 1975 έως το 1990, και άφησε πίσω του 120.000 νεκρούς.

Ενώ είχε ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της και οι τουρίστες άρχισαν να την επισκέπτονται, το ξέσπασμα πολέμου στη γειτονική Συρία το 2010 είχε αρνητικό αντίκτυπο στους αριθμούς των επισκεπτών που φέρεται ότι μειώθηκε κατά 38%.

Ο Λιβανέζος φωτογράφος Ραμί Ριζκ (Rami Rizk) πέρασε μεγάλο μέρος του 2018 ταξιδεύοντας στη χώρα του, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της, τα μνημεία και τις γραφικές πόλεις.

Όπως λέει, στόχος του ήταν να αλλάξει τις αντιλήψεις του κόσμου ότι ο Λίβανος είναι ένα κράτος της Μέσης Ανατολής που είχε καταστραφεί από τον πόλεμο

Μεταξύ των εικόνων που έχουν ληφθεί από ψηλά, είναι από τα πλούσια πράσινα δάση, τα χιονισμένα βουνά, τις γραφικές ακτές και την πρωτεύουσα Βηρυτό.

«Τα τελευταία χρόνια άρχισα να περιπλανιέμαι στη χώρα μου και αυτό με οδήγησε να αποκαλύψω κρυμμένα πετράδια που μόνο λίγοι γνώριζαν» εξηγεί ο Rizk.

 

«Αποφάσισα να απεικονίσω την ομορφιά του κάθε τόπου που επισκέφθηκα όχι μόνο για να ικανοποιήσω το χόμπι μου αλλά και για να επισημάνω τα κρυμμένα ορόσημα για τους ντόπιους με το όνειρο να φτάσουν και στον υπόλοιπο κόσμο.

»Το γεγονός ότι είναι χώρα της Μέσης Ανατολής ενισχύει την εσφαλμένη αντίληψη ότι ο Λίβανος είναι μια έρημος», επισημαίνει ο φωτογράφος και προσθέτει.

«Οι ιδέες που εξαπλώνονται στον κόσμο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεικονίζουν τον Λίβανο ως χώρα πολέμου και καταστροφής, κάτι που για άλλη μια φορά εμποδίζει την πραγματική του ομορφιά.

»Για το λόγο αυτό, αποφάσισα να αποδείξω το αντίθετο προς τους ξένους, ακόμα και τους Λιβανέζους που εγκατέλειψαν τη χώρα».

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.