ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τοπία σε μπλε και πράσινους τόνους!

Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες!

Εικόνες που παραπέμπουν σε αφηρημένους πίνακες ζωγραφικής τράβηξε ο Γερμανός φωτογράφος Μπεν Σιμόν Ρεν (BenSimon Rehn), ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια ζει στην Ισλανδία, την οποία λατρεύει.

Στη σειρά του, με τον τίτλο «Τέχνη της φύσης», το στοιχείο που κάνει τις φωτογραφίες του ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι η ύπαρξη του αεροπλάνου του φίλου του @Volcanopilot, το οποίο δίνει μια ξεχωριστή πινελιά στον πίνακα της Γης.

«Ζούμε σε έναν ουράνιο πλανήτη, απλά πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε», λέει ο Ben Simon Rehn και εξηγεί για τα πλάνα με το άλλο αεροπλάνο.

«Δεν σχεδιάστηκαν καθόλου, πετούσαμε πάνω από την Ισλανδία, όπως συνήθως κάνουμε, και ένας άλλος φίλος ήρθε μαζί μας με το αεροπλάνο του. Γυρίσαμε πάνω από τα μαγευτικά ρέματα, με το δεύτερο αεροπλάνο κάτω από μας. Εκεί άρχισα να φωτογραφίζω. Σκεφτόμουν αμέσως ότι ήταν ενδιαφέρον να δείξουμε την ομορφιά των παγετώνων και των ποταμών από αυτή τη γωνία».

«Αυτό που πραγματικά με εμπνέει στην Ισλανδία», προσθέτει, «είναι οι μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτός, χρωμάτων και περιβάλλοντος. Όταν τραβώ μια εικόνα, μοιάζει σαν να δημιουργώ τη μνήμη μιας κατάστασης που δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Η εύρεση νέων συνθέσεων και η δοκιμή νέων πραγμάτων με ωθεί να συνεχίσω σε αυτό το μονοπάτι.

»Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δείξω ότι η Γη είναι ένας παράδεισος με την πανίδα και τη χλωρίδα της. Για να ωθήσω τους θεατές να το εκτιμήσουν και ιδιαίτερα να το σέβονται. Είναι επίσης σημαντικό για μένα να ευαισθητοποιηθούν για την αλλαγή του κλίματος και τη μαζική εξαφάνιση των ζώων», καταλήγει.

Πηγή: Fubiz / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.