ΝΕΑ

Τραυματισμένη τίγρης πήγε σε ανθρώπους για βοήθεια!

Απίστευτο περιστατικό στα σύνορα Ρωσίας και Κίνας!

Μία αρσενική τίγρης της Σιβηρίας, γνωστή ως Τιχόν (Tikhon), που ζει στην άγρια φύση και αποτελεί είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, έδειξε συμπεριφορά που μόνο σε κατοικίδια ζώα συναντάμε.

Πλησίασε τους συνοριοφύλακες και γυρνούσε συνεχώς στην περιοχή, μέχρι αυτοί να διαπιστώσουν ότι ήταν τραυματισμένη και χρειαζόταν βοήθεια, την οποία δεν μπορούσε να προσφέρει η ίδια στον εαυτό της.

Οι συνοριοφύλακες μόλις την είδαν άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να την εκφοβίσουν και να φύγει, αυτή όμως δεν απομακρυνόταν και δεν επέστρεφε στο χιονισμένο δάσος, παρότι είχε φάει δύο από τα σκυλιά της φρουράς.

Όπως εκτιμάται από τους γιατρούς που την περιέθαλψαν, τελικά, η τίγρης είναι τουλάχιστον 15 ετών και είχε τραυματιστεί, άγνωστο πώς, στα πίσω πόδια της.

Οι συνοριοφύλακες την πυροβόλησαν με υπνωτική σύριγγα -όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί- και την έβαλαν σε ένα φορτηγό, για να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων στο χωριό Αλεξέγιεφκα (Alekseyevka).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμοδίου του κέντρου η τίγρης είναι σε βαθιά γεράματα με αδυναμία να κυνηγήσει για την επιβίωση της.

Το είδος αυτό των αιλουροειδών μέσα στο διάστημα των 15 ετών έχει δείξει ότι ανακάμπτει, αν και ο πληθυσμός τους παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς έφτασε τις 550 τίγρεις, από τις 350 που υπήρχαν όταν γεννήθηκε το συγκεκριμένο ζώο.

Πηγή: Siberian Times / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΝΕΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.